Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe de MG Cyberster eruit gaat zien!

In 2019 onthulde SAIC Motors, moederbedrijf van MG, aan Autovisie dat er een open tweezitter in de pijpleiding zat. Ruim twee jaar geleden liet het de eerste schetsen van hun volledig elektrische roadster zien. Nog maar eens een jaar later toonde het tijdens de Shanghai Motor Show een conceptversie van de tweezitter.

Nu heeft Autovisie de eerste 3D-renders van de productieversie van de Cyberster in handen gekregen. Dit is hoe de nieuwe sportieveling van MG eruit gaat zien.

MG komt in 2024 met een grote, compacte en betaalbare verrassing

Europees patentbureau

De designs zijn door SAIC Motors op 19 mei geregistreerd bij het Europees patentbureau. Een team van negen designers is verantwoordelijk voor de vormgeving van het exterieur.

Op het eerste gezicht wordt duidelijk dat het ontwerp veel afwijkt van de conceptversie die vorig jaar tijdens de Shanghai Motor Show in de spotlights stond. Dit model is in iedere vorm veel extremer, wat bij een concept-car gebruikelijk is. De proporties van de productieversie zijn wat meer bescheiden.

Zijaanzicht:

Vooraanzicht:

Achteraanzicht:

Een aspect van de conceptversie dat zijn weg naar de productieversie wel gevonden heeft, zijn de achterlichten. Dezelfde pijlen die naar links en rechts wijzen, zitten ook op de nieuwe designs. Bovendien loopt er een opvallende lichtstrip boven de achterlichten die ook op beide versies aanwezig is.

Uitkijken naar 2024

We kunnen ons nu twee jaar gaan verheugen op deze elektrische roadster. De verwachting is namelijk dat de Cyberster in 2024 de straat op mag. Er is echter meer goed nieuws. De Cyberster zal in een tot nu toe uniek segment vallen, namelijk dat van betaalbare elektrische roadsters. Het aanbod aan EV-roadsters is op z’n zachtst gezegd karig. Wiesmann is momenteel bezig met ‘Project Thunderbolt’, maar voor een dergelijk exemplaar kun je een behoorlijk huis aanschaffen. En dat zegt wat in deze markt.

Dit is de moderne interpretatie van de iconische MGB Roadster

MG gaat het anders doen en wil de Cyberster relatief betaalbaar maken. En welk merk is daar meer geschikt voor dan Morris Garages, het merk dat ons al zoveel prachtige roadsters gegeven heeft. Van de MG A tot B en van de F dus binnen afzienbare tijd de Cyberster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.