Remco Slump
Remco Slump Nieuws 10 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Wat de definitie van een luchtkasteel is? Deze Toyota Baby Lunar Cruiser

Het woordenboek definieert ‘luchtkasteel’ als: een mooie maar irreële toekomstverwachting. En die uitleg past precies bij de schattige Toyota Baby Lunar Cruiser.

Hij is een elektrische mini-offroader, die niet alleen z’n mannetje moet staan op aarde, maar ook – zoals zijn naam al verraadt – op de maan. Onzin, natuurlijk. Al werkt Toyota ook in het écht aan een lunar rover.

Vijftig jaar in Californië

Samen met de Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA ontwikkelt het merk een heuse maanwagen. Een met zes wielen en een cabine met ruimte voor meerdere astronauten.

Waarom een Toyota Camry in Singapore 175.000 euro kost

Afijn, terug naar de Baby Lunar Cruiser. Die is er vooral om de vijftigste verjaardag te vieren van het Amerikaanse designcentrum van Toyota in Californië, CALTY.

Elementen van Land Cruiser

De Baby Lunar Cruiser zou wat ontwerpelementen van de klassieke FJ40 Land Cruiser hebben, aldus Toyota. Het zal. Wij hebben moeite om dat icoon in de elektrische concept car te zien.

Dit is hoe zuinig de nieuwe Toyota Prius daadwerkelijk is als de accu leeg is

Volgens Toyota is de Baby Lunar Cruiser volledig elektrisch, met vier elektromotoren verstopt bij de wielen. Het SUV’tje rolt op luchtloze banden, staat bol van de sensoren en heeft twee joysticks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.