Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 2 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen Golf Alltrack rijdt Nederland voorbij

Volkswagen hoeft van de importeur geen exemplaren van de Golf Alltrack voor Nederlandse klanten te bouwen. Volgens het importbedrijf zouden er sowieso weinig belangstellenden voor de versie zijn.

Het is niet de eerste keer dat Volkswagen in Nederland de Alltrack-versie niet op de prijslijst zet. Ook de vorige editie ging aan de Nederlandse neus voorbij. De importeur koos er toen voor om de interne concurrentie tussen de Golf Alltrack, de Seat Leon X-Perience en Skoda Octavia Scout uit de weg te gaan. “Het is een relatief klein segment”, zo verklaarde de importeur destijds tegenover Autovisie. “Daarnaast voeren onze zustermerken Seat en Skoda al een dergelijk model. Om dan ook nog een Volkswagen aan te bieden in deze niche, is een beetje teveel.” Overigens kwam de importeur destijds terug op zijn besluit. Twee jaar na de lancering van de vorige Golf Alltrack verscheen het model alsnog op de Nederlandse prijslijst. Momenteel staan er volgens de RDW slechts drie exemplaren op kenteken, die nota bene tweedehands zijn geïmporteerd.

De Golf Alltrack kent nu geen interne concurrentie van Seat meer, dat zijn opgehoogde stationwagon heeft afgeserveerd. Skoda daarentegen blijft de Octavia Scout trouw, maar de importeur ziet voor dat model van levering op de Nederlandse markt af.

Kunststoffen opsmuk

De Golf Alltrack is de ruigere broer van de Golf Variant. Hij beschikt over kunststoffen opzetdelen op de voorschermen, dorpels en bumpers. Daarnaast staat de versie hoger op de wielen. De Alltrack beschikt standaard over dakrails om ruiger over te komen en kan zelfs 500 kg meer trekken dan de reguliere Golf Variant. Volkswagen geeft de Golf Alltrack ook vierwielaandrijving mee. Op de vraag van Autovisie of Volkswagen ook een uitvoering gaat aanbieden met louter aandrijving op de voorste wielen, geeft de productleider van de Golf Variant aan: “Vierwielaandrijving hoort bij het karakter van de uitvoering.” Een keiharde nee, dus. Het merk geeft echter wel aan dat het continu de markt monitort en zal reageren op de vragen van de kopers.

De Golf Alltrack gaat binnenkort in de verkoop, maar niet in Nederland dus. Wie er een wil, moet de grens over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.