Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 5 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen Golf Alltrack is nu wel welkom

 

Volkswagen bouwt al dik twee jaar een Golf Alltrack, maar via de officiële weg is er nooit een exemplaar in Nederland geleverd. Daar gaat nu verandering in komen, nu de Volkswagen-importeur de opgeleukte stationwagon alsnog gaat aanbieden. De eerste exemplaren verschijnen in maart in de showroom.

vVolkswagen Golf Alltrackw-golf-alltrack-4Nu de Golf een facelift heeft ondergaan is ook de opgefriste Alltrack weer op de radar van de importeur verschenen. Het importbedrijf heeft ditmaal besloten de opgehoogde stationcar wel op de Nederlandse prijslijst op te nemen. Met het model reageert het merk op de toenemende vraag naar SUV’s en cross-overs, maar richt zich op een groep die wel gecharmeerd zijn van de hogere zitpositie en stoerdere uitstraling, maar een softroader niet bij hun levensstijl vinden passen.

Volkswagen Golf Alltrack Der neue Volkswagen Golf AlltrackBeperkt programma

Als donorauto voor de Alltrack dient de Variant-variant, waarbij kunststoffen delen, speciale bumpers, dakrails en een twee hele centimeters grotere bodemvrijheid voor het optische onderscheid zorgen. Het leveringsprogramma is echter beperkt. Volkswagen levert de Golf Alltrack in Nederland standaard met vierwielaandrijving. Voor de aandrijving zorgt een 180 pk sterke 1.8 TSI benzine- of een 2.0 TDI dieselmotor met 184 pk. Een automaat is standaard.

LEES OOK: VOLKSWAGEN GOLF ALLTRACK NIET VOOR NEDERLAND

Seat Leon X-perience
Seat Leon X-perience

Seat Leon X-Perience

Met de Golf Alltrack opent Volkswagen ook in Nederland de aanval op onder andere de Seat Leon X-Perience. Twee jaar terug was de stalgenoot voor de Volkswagen-importeur een van de redenen om de Alltrack niet te voeren. Het segment was toen klein en “om dan ook nog een Volkswagen aan te bieden in deze niche, is een beetje teveel”, liet het merk toen weten. De Volkswagen concurreert met de topversies van de Leon X-Perience.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.