Autovisie
Autovisie Nieuws 5 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen gaat autodelen met Moia

Volkswagen is vandaag een nieuw merk gestart, Moia. Onder dat label willen de Duitsers in de toekomst vooral met mobiliteitsoplossingen komen, waaronder autodelen van elektrische auto’s.

Ole Harms, topman Moia en Matthias Müller, topman VW

Twee steden

Moia wordt volgend jaar gelanceerd in twee verschillende Europese steden. Daarna zal het merk gaan kijken waar het verder geïntroduceerd moet worden. In de komende jaren hoopt het bedrijf in elk geval zo hard te gaan groeien, dat het een van de drie grootste aanbieders van mobiliteit wordt in de wereld, met een omzet van enkele miljarden euro’s. Dat vertelde topman Ole Harms aan verslaggevers tijdens de lancering in Londen. Het hoofdkwartier van Moia wordt gevestigd in Berlijn. Het bedrijf verwacht snel uit te gaan breiden. Werken er nu nog vijftig mensen voor het bedrijf, moeten dat er aan het einde van volgend jaar zo’n 200 zijn.

Autodelen

Net als Uber moet je in de toekomst ook een ritje kunnen boeken met Moia. De Volkswagen Group heeft namelijk een fors aandeel genomen in Gett, een app waarmee je in steden als Londen en New York een taxi kunt bestellen. Als volgende stap moeten er auto’s gedeeld kunnen gaan worden, in eerste instantie als een soort geavanceeerde carpooldienst, maar later met volledig geautomatiseerde elektrische auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.