Autovisie
Autovisie Nieuws 2 nov 2020

Opmerkelijk: Luc Donckerwolke keert alweer terug bij Hyundai

Eind april stapte de Belgische ontwerper Luc Donckerwolke plots op bij Hyundai. Ruim een halfjaar later gaat hij echter alweer voor de Koreanen aan de slag.

Eerstgenoemde zet kwam begin dit jaar ook al uit de lucht vallen. Donckerwolke, die in 2015 in dienst trad van de Hyundai Motor Group, stapte uit het niets op. Dat deed hij volgens zijn werkgever om persoonlijke redenen. Ook zou hij toenemende bezorgdheden over de auto-industrie hebben gehad, als gevolg van de coronacrisis. Nu, ruim een halfjaar later, meldt Hyundai dat de Belg terugkeert.

Nieuwe functie

Donckerwolke gaat een nieuwe functie bekleden binnen het bedrijf. Waar hij voorheen actief was als Chief Design Officer en vanuit die positie de ontwerpafdelingen van de drie merken binnen de Hyundai-autogroep leidde, gaat hij nu aan de slag als Chief Creative Officer. In die functie wordt hij verantwoordelijk voor de communicatie op het gebied van design bij het submerk Ioniq. Die divisie gaat waterstof/elektrische auto’s produceren voor Hyundai en Genesis.

Luc Donckerwolke (L) naast de Hyundai Prophecy
Luc Donckerwolke (L) naast de Hyundai Prophecy Lies de Mol

Als COO assisteert Luc Donckerwolke diverse ontwerpafdelingen tijdens de ontwikkeling van en de communicatie rond de nieuwe aankomende modellen. “Ik ben vereerd en trots dat ik aan dit tweede hoofdstuk bij Hyundai Motor Group mag beginnen”, zo laat Luc Donckerwolke in een officiële reactie weten. “In nauw overleg met de diverse ontwerpafdelingen ga ik mij bezighouden met de communicatie rond het design van de verschillende merken van de groep. Niet alleen vanuit technologisch en dynamisch oogpunt, maar ook vanuit het perspectief van de klant.” Lee Sang-Yup blijft senior vice president en head of Hyundai Design Center. Voormalig BMW-ontwerper Karim Habib is en blijft Head of Kia Design Center.

Reportage in Autovisie Magazine

Autovisie sprak dit jaar nog met Luc Donckerwolke, onder andere over zijn werk aan de fraaie Hyundai Prophecy. Een kort fragment uit dat gesprek lees je in dit artikel.