Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen komt met ‘nieuw’ submerk en elektrische pick-up

Volkswagen heeft de rechten van de modelnaam ‘Scout’ in handen. De International Harvester Scout is een klassieke Amerikaanse pick-up. Wat de plannen van Volkswagen zijn met de naam van de pick-up? Het komt met een submerk voor elektrische SUV’s en pick-ups.

De International Harvester Scout wordt gezien als de voorloper van alle SUV’s. In Amerika is het een ware cultheld, een goede modelnaam dus om deze markt te veroveren.

Volkswagen investeert 1 miljard dollar in pick-up

Volgens The Wall Street Journal zou Volkswagen 1 miljard dollar investeren in het project om een nieuw label op te zetten. De Duitsers zijn later nog op zoek naar investeerders voor het project. De fabrikant zou onder het label een elektrische SUV en elektrische pick-up willen introduceren. Dat heeft het inmiddels zelf ook bevestigd.

Volkswagen elektrische pick-up
VW Atlas concept. (Afbeelding: Wheelsage)

Een verhoogde Volkswagen ID.Buzz als pick-up met offroadbanden lijkt het in ieder geval niet te worden. Scout zal als een eigen Amerikaans submerk worden neergezet. Het Amerikaanse medium meldt dat het doel is om 250.000 modellen onder het Scout-label te produceren vanaf 2026.

‘Een goed idee’

Het Scout-plan van Volkswagen komt niet uit de lucht vallen. De groep kocht de merknaam al toen het in 2020 Navistar International, een Amerikaanse fabrikant van vrachtwagen, bussen en dieselmotoren, overnam. Ook liet Volkswagen-ceo Herbert Diess eerder al weten dat een elektrische pick-up ‘een goed idee’ is.

Elektrische Volkswagen pick-up kan op veel concurrentie rekenen

Als er een elektrische Volkswagen pick-up en SUV met de naam Scout komt, moet het merk rekening houden met veel concurrentie. Zo is de Rivian R1T reeds in productie, komt er een elektrische Hummer, is het wachten op de Tesla Cybertruck en brengt Ford de F-150 Lightning.

Dit is hoeveel een 1111 pk-sterke Lucid Air in Nederland gaat kosten

Of VW de plannen doorzet? Waar het eerder deze week nog om geruchten ging, heeft de fabrikant het nu zelf bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.