Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 mei 2022

Deze Raven GT met V12 kun je kopen, maar niet rijden

Een V12, een superstrak design en een bizarre nul-naar-honderd-tijd. Deze Raven GT is wat iedere autoliefhebber wel wil hebben. De auto is echter niet om mee te rijden en komt enkel als NFT.

NFT is een term die we het afgelopen jaar steeds vaker horen. Het staat voor non-fungible token, een onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat op de blockchain (een openbare database) van een cryptomunt. Veelal wordt de techniek gebruikt om kunstwerken te verkopen, ook nu is dit het geval.

De Raven GT is een concept car als NFT

Raven noemt de GT een concept car, al is het dit niet echt. De NFT is namelijk een concept van een auto die nooit komen gaat. Het blijft dus bij een digitaal kunstwerk. Jammer, zal je denken. Al worden sommigen NFT-liefhebbers juist blij van dit soort objecten.

NFT, Raven GT, NFT's
(Afbeelding: Raven)

De Raven GT representeert een supercar met een V12-motor die goed is voor 800 pk en 718 Nm. Het vermogen wordt via een niet bestaande zeventrapsautomaat naar enkel de achterwielen gestuurd.

De kunst van online verzamelen, dit zijn 3 NFT’s voor de autoliefhebber

Zou-ie het maken naar de echte wereld, dan sprint de bolide in 2,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het versnellen van de 1525 kilogram zware supercar stopt pas bij 340+ kilometer per uur. Hypothetisch dus, want de futoristisch vormgegeven GT gaan we nooit op de straat zien.

Prijs nog onbekend

De Raven GT wordt verkocht als NFT op het verkoopplatform OpenSea. Hoeveel het digitale kunstwerk gaat kosten is nog onbekend.

NFT, Raven GT, NFT's
(Afbeelding: Raven)

Raven is niet het enige bedrijf concept cars als NFT gaat aanbieden. Citroën kondigde eerder aan in een samenwerking met platform VeVe NFT’s te gaan verkopen. Vooralsnog zijn er geen digitale concept cars van de autofabrikant verschenen.

Investeren in NFT’s: zo verdiende Berry duizenden euro’s met digitale apen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze Raven GT met V12 kun je kopen, maar niet rijden
Sluiten