Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 11 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Bijzonder: ex-ontwerper Aston Martin vertrekt nu alweer bij Dacia

Miles Nurnberger maakte vorig jaar een bijzondere stap in z’n carrière, door van Aston Martin naar Dacia te verkassen. De Brit is nu alweer vertrokken bij de Roemeense autobouwer.

Waarom Miles Nurnberger z’n biezen heeft gepakt, blijft onduidelijk. Hijzelf noch de Renault Groep laat weten wat de reden van zijn vertrek is. Nurnberger wordt nu opgevolgd door David Durand, die al sinds eind jaren 90 actief is als exterieurontwerper bij het concern.

Eindelijk weer plastic

Het vertrek van Nurnberger is zeer opvallend, aangezien de Brit meermaals aangaf heel veel zin te hebben in zijn Dacia-baan. “De ontwikkeling die Dacia nu doormaakt, is heel interessant en ik vind het gaaf om daar deel vanuit te maken”, zo vertelde hij vorig jaar nog aan Autovisie. “En ik mag eindelijk weer plastic gebruiken! Dat was bij Aston Martin ‘not done’, maar het is een fantastisch materiaal om mee te werken.” De Brit gaf zelfs toe dat hij in zijn Aston Martin-tijdperk keek naar Dacia-producten, omdat het op een vergelijkbare manier slim met bepaalde materialen om wilde gaan.

Ontwerper Aston Martin vertrekt en gaat naar… Dacia

Wat de invloed van Nurnberger op Dacia-producten is geweest en zal zijn, is niet duidelijk. Zeker was bij zijn aanstelling al dat producten waar hij aan heeft gewerkt, pas over jaren op de markt zouden komen. Wat daar nu van over blijft, is niet bekend.

Niet de eerste die vertrekt

Opvallend is bovendien het feit dat Dacia de tweede designbaas in korte tijd verliest. Alejandro Mesonero-Romanes kwam eind 2020 bij Dacia binnen, om zes maanden later te verkassen naar Alfa Romeo. Nurnberger is nu de tweede designbaas in korte tijd die na een paar maanden werk bij de autobouwer alweer opstapt. Waar de toekomst voor de Brit ligt, is onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.