Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

VinFast start in Nederland in Amsterdam, vier vestigingen volgen

Fabrikant van elektrische auto’s, het Vietnamese VinFast, gaat op korte termijn meer dan vijftig dealers in Europa aanstellen. Voor Nederland staan er vooralsnog vijf op de agenda.

VinFast trapt in Noorwegen af, waar het met onmiddellijke ingang een vertegenwoordiger in Oslo heeft. Na het Scandinavische land volgen dealerbedrijven in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Binnen de landsgrenzen van deze vier landen moeten meer dan vijftig showrooms openen. De helft daarvan komt in Duitsland. Exact 20 openen in Frankrijk en 5 in Nederland. De fabrikant geeft aan dat het voor Duitsland en Frankrijk al getekende contracten heeft liggen. Ook voor Nederland, maar blijkbaar weet het dealerbedrijf nog niet zeker of de vestiging in Amsterdam als eerste open gaat. De fabrikant spreekt van “de verwachting is dat in Amsterdam de eerste VinFast-showroom in Nederland zal worden geopend”.

Thuisbezorgdienst

De keuze van de vestigingen is bepaald aan de hand van belangrijke factoren als de bestaande infrastructuur, locatie en potentie van de “EV-gemeenschap”, zoals VinFast dat aangeeft. De fabrikant geeft aan dat de grootte van de showroom afhankelijk is van de locatie en het doel van het dealerbedrijf. Blijkbaar krijgen niet alle locaties een servicepunt. Om de auto’s in de werkplaats te krijgen, komt het merk met een thuisbezorgdienst, terwijl het die service ook gebruikt om de VinFast-modellen bij kopers onder de aandacht te brengen.

Vinfast dealernetwerk

Reserveringen

De showrooms worden in eerste instantie gevuld met de elektrisch aangedreven VF 8 en VF 9. Het merk claimt dat het tot en met 30 mei 2022 reeds 73.000 reserveringen voor de elektrische modellen heeft ontvangen. Voor de Nederlandse markt heeft VinFast de prijzen bekendgemaakt, waarbij het ook batterijabonnementen aanbiedt. Zo bedraagt de prijs van de VF 8 -eerder bekend als VF e35- 44.650 euro, maar zonder batterij. VinFast biedt de D-segment SUV met een 90 kWh-accu aan die de auto zo’n 550 kilometer ver brengt. De zevenzits VF 9 zónder batterijpakket van 106 kWh kost in Nederland 59.650 euro. Hoeveel de accuhuur bedraagt, is afhankelijk van het gekozen abonnement, waarin rekening wordt gehouden met het maandkilometrage.

Meer over VinFast

Zoveel kosten de kersverse EV’s van Vinfast in Nederland

Het Vietnamese Vinfast is straks ook Amerikaans

vinfast VF-5
vinfast VF-5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.