Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kosten de kersverse EV’s van Vinfast in Nederland

Vinfast heeft grootse plannen in Nederland, want wil hier aan het einde van dit jaar actief zijn. Auto’s zijn al te bestellen en dus zijn ook de prijzen van de modellen reeds bekend. Wat kosten de Vietnamese modellen hier?

Wie aan Aziatische autobouwers denkt, denkt waarschijnlijk aan relatief goedkope auto’s. Met name de komst van Chinese modellen heeft daarvoor gezorgd, want auto’s als de MG ZS EV en Aiways U5 proberen met een relatief lage prijs kopers in ons land te trekken. Vinfast, een van de nieuwste merken uit het continent dat deze kant op komt, zet je misschien in hetzelfde rijtje. Maar da’s niet terecht.

Premium

De autobouwer wil namelijk geen prijspakker zijn, maar meedoen met de grotere jongens op de markt. En dus zijn de twee eerste elektromodellen geen budget-auto’s, maar modellen die volgens de fabrikant zelf tegen het predikaat premium aanschuiven. Daar hoort natuurlijk een prijs bij.

vinfast VF-9
Vinfast VF 9

De VF 8, die kort geleden nog als VF e35 door het leven ging, kost in ons land straks minstens 44.650 euro. Voor dat geld krijg je een D-segment SUV, met een 90 kWh-accu die goed is voor zo’n 550 kilometer volgens WLTP. De grotere VF 9 heeft zeven zitplaatsen, twee van dezelfde 204 pk sterke elektromotoren en naar verwachting een iets groter batterijpakket van 106 kWh. Die forse EV kost in Nederland 59.650 euro.

Accuhuur

Maar daarmee ben je er nog niet. Vinfast heeft namelijk besloten om deze auto’s zónder accu aan te bieden. Die accu dien je dus te huren, voor een bedrag per maand. Wel heb je als klant twee keuzes. Voor het Flexibel-abonnement betaal je een vast bedrag voor maximaal 500 kilometer per maand. Voor elke extra kilometer betaal je een tarief. Wie veel rijdt, is beter af met het duurdere Fixed-abonnement, want daarbij heb je de mogelijkheid om onbeperkt kilometers te rijden. Het is vooralsnog echter niet bekend wat de prijs voor welk abonnement is.

vinfast VF-8
Vinfast VF 8

Wie nu al een model bij Vinfast bestelt, krijgt overigens een voucher terug. Wie een VF 8 bestelt, krijgt een voucher ter waarde van 2500 euro. Bestel je de duurdere VF 9, dan krijg je 4200 euro toe. En dat is niet het enige. Ook krijg je een gratis draagbare oplader en, let op, een ‘luxe vakantie’ ín Vietnam. Klein dingetje: moet je wel zelf je vliegticket betalen…

Garantie

Overigens geeft Vinfast je er naast een auto wel wat meer voor terug. Zo geeft het 10 jaar garantie op een VF 8 of VF 9, of tot 200.000 kilometer. Volgens de planning staan de eerste exemplaren in het vierde kwartaal van 2022 op Nederlandse bodem. Tegen die tijd moet Vinfast ook al een lopend dealer- en servicenetwerk actief hebben in ons land. Op termijn wil de autobouwer ook een Duitse fabriek actief hebben waar het modellen voor de Europese markt assembleert.

Vinfast VF e35
Vinfast VF 8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.