Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe een gebrekkige Vinfast jou geld kan opleveren

Vinfast is een Vietnamees automerk dat al een tijdje bezig is om de Nederlandse markt te betreden. Dat ze even geen haast hebben, verbaast ons niks, want in de Verenigde Staten zijn de modellen van het merk door de pers afgeslacht. Maar dat is juist goed, zo blijkt nu.

Vinfast lanceert namelijk een speciaal aftersalesprogramma, dat vanaf 25 juni wereldwijd gaat gelden. Heb je een maandagmorgenauto, eentje met problemen, dan kan die je geld opleveren.

Is Vinfast geschrokken van de barslechte reviews?

Misschien is Vinfast geschrokken van de slechte reviews en probeert de fabrikant zijn (potentiële) klanten op deze manier gerust te stellen. Het zou natuurlijk ook kunnen dat de Vietnamese firma nog steeds vol vertrouwen achter zijn producten staat, de negatieve publiciteit ten spijt.

VinFast start in Nederland in Amsterdam, vier vestigingen volgen

Pechhulp nodig? Dan krijg je ook 280 euro uitgekeerd

Wat houdt het aftersalesprogramma in? Dat je 95 euro krijgt voor ieder ongemakkelijk kwaaltje dat geen invloed heeft op het functioneren van de auto. Komt jouw Vinfast niet meer fatsoenlijk van zijn plek, dan komt er niet alleen pechhulp jouw kant op, maar ook 280 euro.

Vinfast
(Afbeelding: Vinfast)

Geld voor iedere dag dat de auto bij de dealer staat

Heeft de auto een probleem waardoor hij langer dan drie dagen bij de dealer staat, dan krijg je voor de vierde dag, vijfde dag, zesde dag, enzovoort, telkens 95 euro in je hand gedrukt. Wij zouden zeggen: saboteren die Vinfast, nu het nog kan!

Het Chinese Nio komt met twee nieuwe merken, speciaal voor Europa

Is het je eigen schuld? Dan kun je naar de centen fluiten

Nee, zo simpel is het natuurlijk niet. Heb je zelf schade veroorzaakt, iets kapotgemaakt of je auto geruïneerd met slechte aftermarketupdates, dan mag je zelf de portemonnee trekken. Ook kan Vinfast ervoor kiezen om je het geld in waardebonnen uit te betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.