Remco Slump
Remco Slump Nieuws 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Het Chinese Nio komt met twee nieuwe merken, speciaal voor Europa

De Chinese fabrikant Nio – die sinds kort ook in Nederland actief is – introduceert over niet al te lange tijd twee volledig nieuwe merken, speciaal voor de Europese markt. Een ervan kan gebruikmaken van de batterijwisselstations van Nio, de andere niet.

Nio gooit hoge ogen met de ET7, een grote elektrische sedan, en de SUV-variant ervan, de EL7. Overigens heet dat laatste model in China ES7, maar in Europa voert Audi momenteel een rechtszaak om het gebruik van de combinatie ES + getal te laten verbieden.

Twaalf batterijwisselstations van Nio in Europa

Bijzonder is het netwerk van batterijwisselstations in China en Europa. Wereldwijd zijn het er al 1352, waarvan op het moment van schrijven twaalf in Europa en vier in Nederland. In mei komen er bij ons twee bij.

Hierdoor mag Nio in Duitsland even geen reclames meer maken

Gebruikmaken van een batterijwisselstation hoeft niet – een Nio kan ook gewoon laden en snelladen – maar is wel een aangename optie voor mensen die er snel weer vandoor willen of een lange reis moeten maken. In 4 tot 5 minuten is de battery swap klaar.

Nio
(Afbeelding: Autovisie)

Twee nieuwe merken: codenaam Alps en Firefly

Van de twee nieuwe merken die Nio op de Europese markt wil introduceren, kan er één wel gebruikmaken van de batterijwisselaars en eentje niet. Namen worden nog niet genoemd, maar de merken worden ontwikkeld onder de codenamen Alps en Firefly.

Details over Alps zijn nog niet bekend. Van Firefly weten we dat het een merk met compacte, elektrische auto’s wordt. Waarom die hun batterij niet kunnen wisselen? Waarschijnlijk omdat de wielbasis te kort wordt voor de standaard battery packs.

Nieuwe Nio EC7: dé Tesla Model Y concurrent

‘Alps staat tot Nio zoals Volkswagen tot Audi staat’

Een precieze planning wilde topman en -oprichter William Li aan Autovisie nog niet geven, maar hij wilde wel zeggen dat één van de Europese merken dit jaar al wordt gelanceerd.

“Alps verhoudt zich tot Nio zoals Volkswagen zich tot Audi verhoudt”, lichtte Li een tipje van de sluier op. Firefly komt daar nog onder te staan, met voornamelijke kleinere modellen.

Bekijk onze Nio-video’s op Youtube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.