Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 mrt 2024
Leestijd: 1 minuut

Goedkope Chinese elektrische auto gemaakt voor Europa gespot

Als we het hebben over goedkope elektrische auto’s uit China, dan denk je waarschijnlijk aan MG of BYD, maar absoluut niet aan Nio. Echter, die fabrikant is druk bezig met goedkope EV’s.

Dit doet het niet onder de merknaam Nio, maar onder de labels Firefly en Onvo. Dat liet de oprichter William Li eerder al aan Autovisie weten. Beide merken richten zich met name op de Europese markt.

Goedkope Chinese elektrische auto voor Europa

Een van de goedkope Chinese elektrische auto’s van Firefly is nu gespot in China tijdens een test. Op de foto’s zien we een compacte crossover die nog volledig bedekt is in camouflage.

Nio, goedkope elektrische auto, europa, chinese
(Afbeelding: Weibo/德卤爱开车)

Opvallend is dat de auto niet als andere Nio’s een flinke LiDAR-sensor op het dak heeft. Dit bespaart natuurlijk geld. De auto moet immers rond de 200.000 Chinese renminbi gaan kosten. Dat is omgerekend naar euro’s: zo’n 25.500 euro. Verwacht niet dat de auto voor dat geld ook in Europa geleverd wordt.

Over de specificaties van de goedkope elektrische Chinese auto is nog niets bekend. Wil je op de hoogte blijven van al het autonieuws? Abonneer je dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.