Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Nio EC7: dé Tesla Model Y concurrent

Nio trekt het doek van een nieuw model: de EC7. De SUV met aflopende daklijn is een directe concurrent van de Tesla Model Y

De EV van het Chinese merk is gebouwd op hetzelfde platform als de ES8. Dit model is overigens vernieuwd. Technisch is de grote SUV bijna identiek aan de ES7 die als EL7 naar Nederland komt. Of de ES8 ook als EL8 naar Nederland komt, is onduidelijk.

Tesla Model Y concurrent

Terug naar het echte nieuws: het nieuwe model genaamd de Nio EC7. De Tesla Model Y-concurrent is volgens het merk de gestroomlijndste en efficiënte elektrische SUV ooit. De CW-waarde ligt op 0,23. Echter, de Model Y heeft evenveel luchtweerstand.

NIO EC7, ES7, TESLA MODEL Y, concurrent
(Afbeelding: Nio)

Net als de Amerikaanse concurrent heeft de Nio EC7 een glazen panoramadak die extra goed geïsoleerd is om zo min mogelijk rijwind en ander geluid door te laten tijdens een rit. Aan de voorkant van het glazen dak vind je een grote lidar en twee camera’s, zoals we van het merk gewend zijn.

NIO EC7, ES7, TESLA MODEL Y, concurrent
(Afbeelding: Nio)

De Nio EC7 is de snelste SUV van het merk. Met twee elektromotoren, goed voor 300 en 180 kWh, produceert de aandrijflijn van zowel de ES8 als de Tesla Model Y-concurrent 480 kWh. Nio meldt dat de EC7 vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur sprint in 3,8 seconden. De ES8 doet hier 0,3 seconden langer over.

NIO EC7, ES7, TESLA MODEL Y, concurrent
(Afbeelding: Nio)

De EC7 en ES8 hebben net als de andere Nio’s een accupakket van 75 of 100 kW aan boord. Deze kun je wisselen in swapping stations – zelfs voor en 150 kW exemplaar.

Nio EC7 en ES8 nog niet voor Nederland

De nieuwe en vernieuwde SUV van Nio komen vooralsnog niet naar Nederland. Wel rijdt de ET7 al in ons land rond. Stijn Kuster neemt je in onderstaande video mee in die bijzondere elektrische auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.