Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nooit meer laden! Nio opent tweede accuwisselstation van Nederland

Nio opent opnieuw een accuwisselstation in Nederland. Ditmaal is Apeldoorn aan de beurt.

De Chinese fabrikant verkoopt nog maar net auto’s in Nederland, maar is niet terughoudend met investeren in onze markt. 1 december werd namelijk het eerste batterijwisselstation van Nederland geopend in Tilburg. Twee weken later is Apeldoorn al aan de beurt.

Tweede accuwisselstation van Nederland

Een van de unique selling points is het kunnen wisselen van accu’s in dit soort accu’s. Dit betekent dat je je auto niet alleen kan opladen via de laadpaal, maar ook naar een Power Swap Station kan rijden voor een volle accu. Tevens kan je hier kiezen voor een groter of kleiner accupakket.

Nio, apendoorn, batterijwisselstation, accuwisselstation
(Afbeelding: Nio)

Het accuwisselstation in Apeldoorn heeft de afmetingen van een dubbele garagebox en kan tot wel 312 swaps per dag uitvoeren, laat Nio weten. Er kunnen in het station 13 pakketten tegelijkertijd worden opgeladen met een vermogen tussen de 20 en 80 kW.

De accupakketten worden niet enkel gebruikt voor elektrische auto’s. Nio is ook druk met de accuwisselstation te gebruiken als energieopslag. Wanneer er piekstroom (te veel elektriciteit) is op het net, kunnen de accupakketten dit opvangen en tevens goedkoper opgeladen worden. Op een later moment, wanneer er meer elektriciteit gevraagd wordt, kan de elektriciteit weer teruggeleverd worden aan het net.

Doel: 120 accuwisselstations in europa

Het tweede accuwisselstation van Nio is Apeldoorn is de negende van Europa. Tegen 2023 wil Nio 120 Power Swap Stations op ons continent hebben draaien. Of we ook massaal accu’s gaan swappen, is echter nog maar de vraag.

Nio ET7

Nio heeft op dit moment één model in het Nederlandse leveringsprogramma, later volgen er nog twee. Autovisie reed al met de Nio ET7 waarop je een abonnement kan nemen. Stijn Kuster neemt je in onderstaande video mee in de luxe sedan waarbij je in theorie nooit meer hoeft te laden.

Chinees automerk BYD stoot Volkswagen van Aziatische troon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.