Remco Slump
Remco Slump Nieuws 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Gespot! Komt Mercedes-baas Ola Källenius praten over samenwerking met Nio?

Autovisie was op de juiste plek op de juiste tijd, precies toen Mercedes-topman Ola Källenius de Nio-lounge in kwam wandelen. Hij ging achter ons in een hokje zitten, waar hij geruime tijd met Nio-oprichter William Li heeft gesproken. Waarover?

Nio is meer dan een van de vele Chinese merken. De in Nederland leverbare ET7 en EL7 zijn uitstekende elektrische auto’s, vind ook Autovisie, en de batterijwisselstations van het merk zijn een indrukwekkend staaltje techniek.

William Li, de Elon Musk van Nio

William Li kun je zien als de Elon Musk van China, maar dan zonder de narcistische trekjes en Twitter-obsessie. Slim is dat hij van Nio een lifestylemerk heeft gemaakt met Apple-achtige designtrekjes. Nio verkoopt niet alleen auto’s, maar ook hippe merchandise.

Waarom de Nio EL7 een indrukwekkende Tesla Model X-concurrent is

Het Nio House-concept is een interessante. In Nederland zit vooralsnog één Nio House, in Rotterdam. In Amsterdam komt een tweede. Er staan auto’s, natuurlijk, maar het is ook gewoon een café en werkplek voor studenten en ZZP’ers.

Ola Källenius
(Afbeelding: Autovisie) (Afbeelding: Autovisie)

Nio wil samenwerking andere merken

Nio maakt er geen geheim van open te staan voor een samenwerking met andere merken. Het batterijwisselsysteem heeft op de langere termijn een grotere kans van slagen als andere merken aanhaken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Volgens Li gaat er zeer binnenkort een pilot draaien met andere automerken. Wat die pilot precies inhoudt en welk bedrijf / welke bedrijven er aan meedoen, wilde hij niet zeggen.

Mercedes interesse in batterijwisselsysteem?

Autovisie heeft meerdere mensen in de Nio-top gevraagd wat Mercedes-CEO Ola Källenius bij William Li kwam doen. Niemand wist het, maar iedereen gaf toe dat het gesprek wel érg lang was voor een vriendschappelijk bezoek.

Waarom de EQE SUV een échte Mercedes is!

Mogelijk dat Mercedes interesse heeft in het batterijwisselsysteem. Het is snel, betrouwbaar en zorgt ervoor dat batterijen gemiddeld genomen langer goed blijven, omdat ze gerouleerd worden onder verschillende gebruikers, die er anders mee omgaan.

EV met verwisselbare batterij veroudert niet

Bovendien kan het wisselsysteem een oplossing zijn voor het feit dat de techniek van batterijen en elektrische auto’s zich razendsnel ontwikkeld. Een EV die nu op de markt komt, is mogelijk over vijf jaar al weer verouderd.

Kijk maar wat er is gebeurd met de eerste generatie Nissan Leaf en Renault Zoe. Die zijn tweedehands aan de straatstenen niet kwijt te raken omdat de range zo beperkt is.

Mercedes gaat Tesla achterna met eigen snellaadnetwerk

Volgens Nio ondervangt zijn batterijwisselsysteem dat probleem. De casing van de batterij kan hetzelfde blijven, maar de techniek erin kan zich ontwikkelen. Zo kan een huidige ET7 in de toekomst nieuwe en betere batterijen ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.