Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Vernieuwde Opel Zafira is geen buitenbeentje meer

Zet het hele modellengamma van Opel op een rij en er is één model dat er direct uitspringt. Het is de Opel Zafira met dank aan zijn ‘slagtandendesign’. Op geen enkele manier legde de grote ruimtewagen een link met de designs van de overige modellen. Nu de ruimtewagen een tussentijdse opfrisbeurt ondergaat, krijgt de MPV een frontpartij die wel naadloos aansluit bij de rest van het gamma.

Weg zijn de slagtanden. De designfeature gaf het model ook een nadrukkelijk verticaal lijnenspel, dat de hoogte van de ruimtewagen benadrukt. Bij de nieuwste ontwerpstijl van Opel ligt de nadruk op horizontale lijnen, zodat de Zafira breder oogt in plaats van hoog. De lichtunits volgen het ontwerp van die van de Astra, terwijl de brede chroomstrip met Opels Blitz naadloos in het koplampdesign overgaat. De breedte van de grille lijkt onveranderd te zijn.

Flex7

Het hertekende front is de grootste aanpassing aan het exterieur. Binnenin wijzigde Opel echter ook veel zaken. De zevenpersoons ruimte-auto behoudt zijn Flex7-stoelsysteem, waarmee het meubilair op de tweede zitrij naar voren of zijwaarts kan worden geschoven, terwijl het in een handomdraai ook platgelegd kan worden. De leuning van de middelste stoel op de middelste rij kan zoals we gewend zijn worden neergeklapt, zodat een armsteun voor de andere passagiers ontstaat.

IntelliLink

Het grootste verschil is echter voorin te ontdekken. Opel komt voor de Zafira met een nieuw 7 inch groot touchscreen. Mede door dat systeem telt het dashboard nu minder knoppen. De positie van het scherm is lager dan voorheen. De autobouwer claimt dat dat de veiligheid ten goede komt, aangezien je er nu gemakkelijker overheen kijkt. Er is keuze uit IntelliLink-systemen, de Radio 4.0 en Navia 950 IntelliLink. Laatstgenoemde biedt een geïntegreerd infotainment- en navigatiesysteem (inclusief 4G Wifi-hotspot) , terwijl met het andere systeem gebruik wordt gemaakt van de eigen smartphone in combinatie met Apple CarPlay.

BEKIJK OOK: VIDEO: OPEL ASTRA TCR VOOR KANT-EN-KLARE RACECARRIÈRE

Comfortverhogend

Op technologisch gebied krijgt de Opel Zafira voortaan de beschikking over de laatste versie van Opel Eye, een veiligheid- en comfortverhogend camerasysteem. Naast functies als grootlichtassistent en verkeersbordherkenning geeft de techniek weer hoeveel seconden afstand de Zafira-rijder tot zijn voorligger houdt en waarschuwt het systeem wanneer het snelheidsverschil met de voorganger te groot is, waardoor een aanrijding mogelijk zou zijn.

Marktintroductie

Opel introduceert de Zafira in september. Met welke motoren de ruimtewagen leverbaar wordt, wordt door de fabrikant nog niet aangegeven.

=

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.