Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 jun 2020

Vernieuwde Cupra Ateca krijgt niet meer vermogen

Vorige week trok Seat het doek van de vernieuwde Ateca. Nu is het de beurt aan het sportieve zusje: de Cupra Ateca.

Cupra was jarenlang het sublabel van Seat, maar transformeerde twee jaar terug tot een volledig merk. Het debuteerde toen met de Ateca. Die auto is door Seat vorige week van een facelift voorzien, en dus heeft Cupra ook haar versie vernieuwd.

Sneller naar 100 km/h

In het vooronder van de sportieve SUV ligt nog steeds de 2,0-liter TSI, die 300 pk en 400 Nm levert. Aan die formule heeft Cupra voor deze facelift niets gewijzigd. De krachtbron is nog steeds aan een zeventraps DSG-automaat gekoppeld, die alle kracht via de vier wielen op de weg plaatst. Wel heeft de Cupra een nieuw 4WD-systeem, waarmee het koppel altijd naar de wielen met de meeste grip wordt gestuurd. Mede daardoor is de Ateca nu 0,3 seconden sneller naar de 100 km/h (4,9 i.p.v. 5,2 seconden). De topsnelheid bedraagt nog altijd 247 km/h.

Net als bij de Seat is ook het front van de Cupra Ateca iets aangepast. Zo heeft de SUV hertekende koplampen met led-verlichting. Ook zijn de grilles en bumperpartij vernieuwd. Op de achterzijde vinden we nu ook nieuwe led-verlichting en eveneens een nieuwe bumper. Dat alles zorgt ervoor dat de Cupra Ateca met een centimeter in de lengte is gegroeid. Standaard staat de SUV op 19-inch lichtmetalen wielen.

Digitaal

Binnenin zien we net als in de Seat Ateca wijzigingen in het infotainmentscherm. Dat meet nu 9,2-inch en is standaard in deze Cupra (in de Seat is die grootte optioneel). Ook het digitale tellerhuis is standaard in de sportieve Ateca. Qua veiligheidssystemen vinden we dezelfde updates die we vorige week in de vernieuwde Seat hebben gezien.

En zo is de Cupra Ateca weer klaar voor de komende jaren. In Nederland zien we ‘m niet veel rondrijden, maar de auto is wel degelijk een succes. Vorig jaar verkocht Cupra meer dan 24.000 auto’s. De Ateca had daar als eerste model een enorm aandeel in. Binnenkort kunnen we bovendien meer modellen van Cupra verwachten. Zo verschijnt uiteraard de volledig nieuwe Leon en komt het merk met een SUV-coupé, die later ook als Seat op de markt komt. Liefhebbers van een hete hatchback worden teleurgesteld: een Cupra Ibiza komt er niet vanwege lage beoogde verkoopcijfers en -kansen.

Prijs Cupra Ateca

Prijzen zijn nog niet bekend. Die deelt de fabrikant in aanloop naar de marktintroductie. De Cupra Ateca staat in september bij de Nederlandse dealer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vernieuwde Cupra Ateca krijgt niet meer vermogen
Sluiten