Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Porsche 911 GT3 (2020) maakt zich op voor onthulling

Porsche bouwt de 911-familie gestaag uit en de volgende in de lijn is de GT3. Autovisie-lezer Randy Biermans kwam de eerstvolgende 911-telg op de Autobahn tegen. Zij het nog als gecamoufleerd testmodel, maar de 911 GT3 is klaar om onthuld te worden!

Het leveringsprogramma en vooral de uitrol ervan, is zo voorspelbaar. Porsche voert generatie na generatie hetzelfde trucje uit, maar toch is het elke keer weer een verrassing wat de Duitse sportwagenbouwer dit maal uit de hoge hoed tovert. Na de Carrera en de Turbo S staat nu de GT3 op stapel. Het is de eerste uit een nieuwe lijn GT-modellen, die in een later stadium ook zal bestaan uit de GT3 RS en de GT2 RS. Het zijn de smaakmakers van de 911-generaties, waarvoor de GT Motorsport-afdeling van Porsche verantwoordelijk is.

Porsche 911 GT3

Track days

Anders dan de eerdere edities zijn de GT-uitmonsteringen, zowel de GT3 als GT2, statussymbolen en dienen ze niet langer specifiek het doel waarvoor ze ontwikkeld worden. Zo’n 90% van de 996 en 997 GT3-klanten gebruikten hun Motorsport-versie wel op het circuit, tijdens circuitdagen. Het percentage voor de 991 GT3 en GT3 RS daalde, al geeft de fabrikant geen exact percentage op. Het zijn commerciële verkoopsuccessen, zowel de GT3 RS als de GT2 RS. Van de 991-generatie is de GT3-zonder-toevoeging zelfs de meest exclusieve uitvoering.

Porsche 911 GT3

Lichte vermogensstijging

De 992-generatie van de Porsche 911-stamboom krijgt ook een GT3. Nog dit jaar moet hij op de markt komen. Wetende dat de RS-versie voorlopig niet komt, moet hij de eer van Motorsport hoog houden. De GT3 krijgt uiteraard een zescilinder boxermotor achterin, die onveranderd atmosferisch wordt aangezogen. Het vermogen neemt verder toe, zo laat Porsche doorschemeren. Het verschil bedraagt zo’n 10 pk, wat de nieuwste 911 GT3 510 pk sterk moet maken. Hij krijgt tevens partikelfilters, wat een negatieve invloed op de motoroutput heeft. Bovendien drukken de filters het geluid van de zespitter. Porsche geeft aan dat het sowieso lastig wordt om zijn auto’s luid te laten klinken, aangezien de normen voor geluidsniveau verder worden aangescherpt. De Duitsers zijn echter fel tegen het versterken van het motorgeluid via de speakers.

Porsche 911 GT3

Porsche 911 GT3 op de markt

Wanneer Porsche de 911 GT3 lanceert, is niet precies bekend. Naar verluidt stond de onthulling voor september gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.