Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 22 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Je kunt vanaf nu ook slapen op je Land Rover Defender

De Land Rover Defender is al decennia lang een van dé auto’s voor de avonturier. Waar de oude Defender een off-roadbeest was, is de nieuwe op papier nóg beter in het terrein.

Voor de avonturiers onder ons kun je op de Defender al een speciaal pakket bestellen. Onder de naam Explorer Pack is de terreinauto voorzien van onder andere spatlappen, een verhoogde luchtinlaat, wielkastbescherming en meer. Wat nog ontbrak was een speciale tent op het dak, zodat je meerdere dagen in de wildernis kunt vertoeven met de inmiddels luxe terreinauto. Maar die optie voegt Land Rover vandaag toe aan de lijst.

Land Rover Defender daktent

Alleen voor de Defender 110

Wel direct een teleurstelling voor de liefhebbers van de driedeurs: de daktent is alleen te bestellen op de vijfdeurs Defender 110. Op de driedeurs Defender 90 kun je ‘m niet krijgen. De 110 is met een vanafprijs van €102.520 van zichzelf al €6000 duurder, dus mocht je voor de daktent gaan wordt het geen koopje. Daarnaast is ook het optionele Explorer Pack nodig, wat nog eens €4722 toevoegt op de prijs van de vijfdeurs Defender. Maar met de tent kun je wel bijna overal ter wereld kamperen, dus dat bespaar je weer op een hotelletje. Een omhulsel van glasvezel beschermt de tent wanneer hij niet gebruikt wordt, en de tent is vrij eenvoudig op te zetten. Wanneer je de sluiting aan de achterkant losmaakt en je de schaal een beetje optilt, doen de gasveren de rest. Alles voor het gemak dus.

Land Rover Defender daktent

Luxe tent

De daktent, die is ontwikkeld in samenwerking met Autohome, is geen goedkope optie: €3081,96 exclusief BTW. Wat krijg je dan voor dat geld, naast dat hij makkelijk in en uit te klappen is? Natuurlijk de tent van fabrikant Autohome, een bekende speler in de markt van tenten. Maar daarnaast krijg je ook een luxe katoenen tweepersoons matras inclusief kussens, ledverlichting in de tent, een opbergnet en een uitschuifbare aluminium ladder met opbergtas. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het gewicht, volgens Land Rover kan de Defender 300 kg aan statisch gewicht dragen. De tent is uitgeklapt 2,3 meter lang, 1,3 meter breed en 1,5 meter hoog. Misschien dus niet de ideale plek om met je schoonmoeder te overnachten…

Test Land Rover Defender

We reden onlangs overigens al met de nieuwe Land Rover Defender. Enkel op de weg, omdat er momenteel nog maar een testauto in Nederland beschikbaar is. En daarom moesten we voorzichtig zijn. Maar ben je benieuwd wat Land Rover van het nieuwe terreinbeest heeft gemaakt? Kijk dan onderstaande video!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.