Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Dakar-legende Gerard de Rooy door dubbele pech niet in actie

Trucker Gerard de Rooy doet komend jaar opnieuw niet mee aan de Dakar Rally. De 40-jarige Brabander, tweevoudig winnaar van de befaamde rally, moet als gevolg van de coronacrisis ingrijpende maatregelen nemen binnen zijn team.

De Rooy verkoopt drie van de vijf rallytrucks. “De coronacrisis komt hard binnen, zowel bij ons bedrijf als bij onze partners, en dwingt ons de plannen voor de nabije toekomst drastisch bij te stellen”, zegt De Rooy.

Geen Dakar door hernia én coronacrisis

De Nederlandse trucker kon dit jaar vanwege een hernia niet kon meedoen aan ‘Dakar’ en daar komt nu de coronacrisis nog eens bovenop. “Onder normale omstandigheden hadden we gewoon met vijf trucks aan de start gestaan van de Dakar 2021. Maar de coronacrisis zorgt voor zoveel onzekerheid – niet alleen wat de evenementen betreft, ook zakelijk en financieel – dat we prioriteiten moeten stellen en beslissingen moeten nemen.”

De Rooy was in 2012 en 2016 de beste bij de trucks in de Dakar Rally. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Jan, die in 1987 zegevierde in ‘Dakar’. De Iveco’s van Team De Rooy streden in de rally jarenlang met de Russische Kamaz-trucks om de winst.

Gerard de Rooy Dakar 2019
(Afbeelding: AFP/Franck Fife)

Afgeslankte vorm

Vader en zoon De Rooy beheren een transportbedrijf. Als gevolg van de financiële crisis die de coronapandemie met zich meebrengt, schroeft het bedrijf de sponsoring aan het rallyteam terug. Drie trucks moeten daarom worden verkocht.

“Twee nieuwe Powerstars houden we zelf”, zegt De Rooy. “Die komen beschikbaar voor huur of lease, zoals de afgelopen jaren ook al het geval was. Daarmee kan Team De Rooy in afgeslankte vorm meedoen aan rally’s. We zijn daarover in gesprek met een aantal coureurs. Door deze trucks zelf te houden, blijven ook de mogelijkheden voor de toekomst open. Team De Rooy houdt echter zeker niet op te bestaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.