Autovisie
Autovisie Nieuws 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste uitbreiding Hyundai Tucson nu al een feit

De fonkelnieuwe Hyundai Tucson staat koud bij de dealer of de eerste uitbreiding van het leveringsprogramma is een feit. De importeur verrijkt het aanbod uitrustingsniveau met de Tucson N-Line.

De N-Line is geen onbekend niveau binnen het gamma van Hyundai. Het is een softe versie van de N, de letter die bij Hyundai voor sportiviteit en dynamiek staat. De toevoeging ‘Line’ betekent echter dat de Tucson sportief is aangekleed, maar met de reguliere motoren leverbaar is.

Specifieke aankleding

Dat uit zich in het exterieur in de grille, die voor de N-Line groter dan groot is. Hij is zowel hoger als breder in vergelijking met het opvallende rooster op de andere types. D e koplampbehuizing is n de kleur van de grille uitgevoerd. Het moet de Tucson N-Line wat sportiever doen ogen. Dat geldt ook voor de bumper an sich, waarin de aanwezige luchtopening groter is dan normaal. Op de eveneens opnieuw getekende bumper schroeft Hyundai een zilverkleurige skidplate. Voor wie de specifieke elementen niet direct opvallen is er op de grille het N-Line-logo aanwezig. Aan de achterzijde valt tevens een langere achterspoiler op. Onder de luchtgeleider schuilt de ruitenwisser, maar dat hebben alle Tucson-uitvoeringen. De bumper heeft een nadrukkelijk aanwezige diffuser.

Phantom Black

En profil krijgt de Tucson N-Line in zwart uitgevoerde raamomlijsting mee, zoals ook de buitenspiegelkappen in zwart (Phantom Black om precies te zijn) zijn uitgevoerd. De N-Line staat op 19-inch lichtmetalen wielen. Voor de opvallend gestileerde koets biedt Hyundai keuze uit zeven lakken, waarvan Shadow Grey exclusief voor de N Line-versie is.

Zwart Suede en leder

Binnenin geeft Hyundai de N Line ook specifieke elementen, zoals sportstoelen met het N-logo en zwart suède en leder bekleding voorzien van een rood stiksel. Op het stuurwiel prijkt het N-logo, voor het geval je niet meer weet in welke versie je rijdt. Tot de andere kenmerken behoren onder andere metalen pedalen, voetsteun en dorpelpanelen.

hyundai TUCSON-N-Line

Motoren Tussen N Line

Het motorische deel is geen opgefokte 2,0-liter viercilinder met turbo en 250-plus paardenkrachten. Hyundai biedt het reguliere motorenprogramma voor de Tucson N-Line aan. Dat betekent dat er keuze is uit drie motoren. Aan de basis staat de 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid met 150 pk, gevolgd door een 230 pk sterke 1.6 T-GDI Hybrid. Tot de komst van de Tucson N is de 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid de krachtigste aandrijflijn. Hij levert een systeemvermogen van 265 pk.

Hyundai start de levering van de Tucson N-Line in de lente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.