Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 21 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Triton Model H: een elektrische SUV met 1500 pk

In de wereld van elektromobiliteit duiken steeds nieuwe spelers op. Zo ook nu weer, in de vorm van het Amerikaanse Triton-EV.

Triton-EV is een onderdeel van het al bestaande Triton Solar, een bedrijf dat zich bezighoudt met zonnepanelen en batterijtechnologie. De twee bedrijven hebben samen als doel om ‘een nieuwe globale energiestructuur’ te ontwikkelen. Een eigen elektrische auto past natuurlijk perfect in dat plaatje. Het merk toont nu de eerste afbeeldingen van het model.

Cadillac Escalade

En wat blijkt: dit is een heel grote SUV waarbij je direct aan de immense Cadillac Escalade denkt. Niet bepaald de meest sympathieke of efficiënte auto. De Model H – waar zouden ze de inspiratie voor die naam hebben opgedaan – heeft een enorm statige neus en een lange koets. Exacte afmetingen deelt Triton nog niet, wel meldt het dat de wielbasis 3,30 meter bedraagt. Binnenin is er dan ook plaats voor acht personen. Het bakbeest weegt zo’n 2400 kilogram.

Triton Model H

Daarom zal het vast niet zo’n snelheidsmonster zijn, toch? Niets is minder waar, want Triton zegt dat de Model H Performance binnen 2,9 seconden naar de 100 km/h sprint. Dat is mogelijk omdat elk wiel zijn eigen elektromotor heeft, die samen goed zijn voor 1500 pk. Het basismodel heeft een vermogen van 1000 pk.

Bereik Model H

In de bodem van de Model H legt Triton een batterij met een capaciteit van 200 kWh. Het merk meldt dat de immense SUV daarom bijna 1300 kilometer op een volle lading komt. Of het basismodel ook een kleinere accu en dus een kleiner bereik heeft, is nog niet duidelijk. Triton spreekt daarnaast over een maximaal trekgewicht tussen de zeven en twaalf ton. De Model H krijgt verder adaptieve luchtvering en actieve aerodynamica.

Binnenin is er dus ruimte voor acht personen, die daar kunnen genieten van een luxe interieur. Tussen de voorstoelen staat een groot, langwerpig en gegolfd touchscreen waar allerlei ‘nuttige informatie’ op af te lezen is.

Triton Model H

Let wel: het betreft hier allemaal enkel digitale tekeningen, die overigens niet allemaal even scherp en mooi worden gepresenteerd. Wel kun je nu al een Model H bestellen via de website van de autobouwer. Daarvoor is een aanbetaling van 5000 dollar nodig. Het basismodel kost 140.000 dollar (129.000 euro), voor de performance-versie is 180.000 dollar (166.000 euro) nodig. Of en wanneer de Model H op de markt verschijnt, is nog onduidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.