Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 21 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is toch niet de opvolger van de Porsche 918 Spyder

Vijf dagen geleden toonden wij patenttekeningen van een mogelijke opvolger van de Porsche 918 Spyder. De waarheid doet helaas pijn.

Onze collega’s van Carscoops komen namelijk met wat meer informatie over de tekeningen. Uit die informatie blijkt dat het wel patenten betreft, maar niet voor een ‘echte’ auto.

 

Porsche 917 Concept

Het begon dus vijf dagen geleden, waar wij patenttekeningen opgestuurd kregen van de Porsche 917 Concept. De patenttekeningen toonden een meer gedetailleerde variant van die 917 Concept. Bijvoorbeeld de toegevoegde aerodynamische elementen in de luchtopeningen op de voorbumper, en aan weerszijden van de voorbumper de extra splitters die uitsteken (die zijn net als de zijskirts uitschuifbaar). De koplampen hebben, net als de ruiten van de auto, op de tekeningen helder glas gekregen en zo is te zien dat de auto slechts één volwaardige stoel heeft. Porsche zelf zei ook dat de kans groot is dat de 918 Spyder een opvolger krijgt.

Porsche 917 Concept

Onderzoek

Carscoops dook verder in de materie en ging op onderzoek uit. Daaruit bleek dat de getoonde patenten niet duiden op een nieuwe hypercar van Porsche. Ook zelfs niet op een nieuwe conceptcar. Maar wat dan wel?

In de details van de patenten staat het getoonde beeld naast gewoon ‘voertuig’ ook aangeduid als ‘autospeelgoed’. Dat houdt dus waarschijnlijk in dat Porsche een schaalmodel wil gaan maken van de ‘917 Hommage’. Daarnaast zou het ook nog kunnen dat de Duitste fabrikant het design wil vastleggen, zodat niemand ermee aan de haal kan gaan. Misschien dat er zelfs nog een ‘Vision-variant’ van gaat komen in het videospel ‘Gran Turismo’, maar een opvolger van de 918 Spyder is het volgens Carscoops dus niet.

Opvolger 918 Spyder

Gaan we deze auto dan verder nooit meer tegenkomen? Dat hoeft niet per se. Zoals eerder genoemd is de kans nog steeds aanwezig dat er een opvolger komt voor de 918 Spyder, alleen dan niet in de vorm zoals wij hem hier zien. Wel kan het zo zijn dat Porsche bepaalde elementen van deze 917 Concept gebruikt in zijn toekomstige hypercar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.