Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Cadillac Escalade nu ook met diesel beschikbaar

De Cadillac Escalade is dé Amerikaanse SUV en zijn silhouet is daarom onmiskenbaar. Volgend jaar komt er een volledig nieuw model op de markt en Cadillac deelt vandaag de details van de nieuwe Rapper-mobiel.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: hij is weer een stukje groter geworden. Helemaal volgens Amerikaanse tradities is de nieuwe Escalade met bijna 20 centimeters in de lengte gegroeid, tot 538,2 centimeter. De ESV, de verlengde versie, is nog eens 40,4 centimeter langer. Maar daarvoor is hij duidelijk naar de sportschool en niet naar een fastfoodrestaurant gegaan, want hij is wel iets smaller en een fractie lager geworden. Maar de nieuwe lengte en langere wielbasis (van 294,6 naar 307,1 centimeter) hebben wel een positieve invloed op de ruimte binnenin. Zo is de beenruimte (op de reguliere versie) op de derde zitrij met 40% gegroeid, de bagageruimte is maar liefst 68 procent gegroeid tot een volume van 722 liter.

Het exterieur maakt de SUV opnieuw onmiskenbaar een Escalade, met zijn vierkante koets, kolossale neus, grote grille en de standaard 22-inch lichtmetalen wielen. Die elementen geven ‘m opnieuw enorm veel presence. De koplampen zijn nu kleiner en bovendien horizontaal geplaatst, maar de daaronder verticaal geplaatste led-verlichting zijn een knipoog naar de beroemde, verticale koplampunits van andere Cadillac-modellen. Op de achterzijde vinden we opnieuw de herkenbare, grote verticale lichtunits.

Diesel

In de neus ligt een nieuwe 6.2-liter V8, goed voor 420 pk en 623 Nm. Voor het eerst is de Cadillac Escalade ook als diesel te bestellen. In de 3.0-liter turbodiesel zijn minder (277) paarden gestopt, maar het koppel is gelijk aan dat van de V8. De volle 623 Newtonmeters zijn in de zelfontbrander natuurlijk wel een stuk eerder beschikbaar (1500 versus 4100 tpm). Beide motoren worden gekoppeld aan een tientraps automaat.

Ook binnenin is er het nodige veranderd. Zo is de nieuwe Cadillac Escalade de eerste auto met een gebogen Oled-scherm in het dashboard. In totaal is er ruimte voor 38 inch aan schermen, dat is verdeeld in verschillende panelen. Het instrumentarium meet 14,2 inch, het infotainmentscherm is 17 inch groot en naast het stuurwiel is een derde, 7,2-inch groot display geplaatst. Genoeg ruimte dus om alle functies in de gaten te houden en elke camera op de auto te controleren. Want ja, daar zijn er nogal wat van. Het optionele Trailering Integration Package bevat namelijk negen extra (!) camera’s waarmee je makkelijker je trailer aan je haak kunt slaan.

De nieuwe Escalade komt aan het einde van dit jaar op de Amerikaanse markt. Later wordt het model ook in andere landen geïntroduceerd. Prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.