Autovisie
Autovisie Nieuws 7 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Toyota en Panasonic: snellere electrificatie dan gepland

De onlangs opgerichte joint-venture tussen Toyota en Panasonic, Prime Planet Energy genaamd, gaat een nieuwe fabriek neerzetten. De productiefaciliteit is bedoeld voor het vervaardigen van accupakketten. De batterijen komen te liggen in de hybride-voertuigen van Toyota.

Het bedrijf Prime Planet Energy gaat lithium ion-accupakketten maken. Het is de bedoeling dat de fabriek, die in het westelijk deel van Japan komt te liggen, in 2022 operationeel is. De twee Japanse ondernemingen plannen een gezamenlijke productie van 500.000 accupakketten op jaarbasis. Volgens de twee ondernemingen groeit de vraag naar batterijen enorm, nu de consument steeds vaker overstapt op hybride- en plug-in hybride-voertuigen. Toyota zelf is voorloper op het gebied van hybride-modellen.

Toyota ProAce Electric

Vijf jaar eerder

Toyota en Panasonic richtten in april Prime Planet Energy op. Precies 51% van de aandelen is in handen van de autobouwer. Panasonic heeft de resterende aandelen in handen. De twee werken al jaren samen en deze stap dient de ondernemingen te helpen hun concurrentiepositie te versterken. De ondernemingen voorspellen dat het verkoopvolume van geëlektrificeerde auto’s de komende vijf jaar groeit naar 5,5 miljoen eenheden per jaar. Die voorspelling stond volgens het vakblad Automotive News Europe eerder voor 2030 op de boeken. Op het gebied van batterijen wil Panasonic een belangrijke rol in spelen spelen. Ondernemingen als LG, Samsung en Tesla groeien snel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.