Stijn Kuster
Stijn Kuster Test 1 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Toyota RAV4

Autovisie test niet alleen elektrische auto’s op hun actieradius en verbruik, ook bij benzine en hybride auto’s meten we wat ze in praktijk verbruiken. Ditmaal testen we hoe zuinig de nieuwste Toyota RAV4.

Het verschil tussen de fabrieksopgave en het daadwerkelijke verbruik is bij sommige auto’s groot. Om deze reden test Autovisie het echte gemiddelde verbruik in de praktijk met bijvoorbeeld airco en radio aan. Zo weet jij beter hoe zuinig de auto echt is.

Toyota RAV4

Autovisie rijdt de RAV4 die voorzien is van zowel elektrische als benzine aandrijving. De plug-in heeft twee elektromotoren op de achteras en een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor in de neus. De Toyota maakt gebruikt van een cvt-automaat.

Het daadwerkelijke verbruik

Met een voorzichtige rechtervoet en het mijden van de snelweg was op de frisse, maar niet bijzonder koude winterdagen van de testperiode een elektrische actieradius van 72 kilometer haalbaar. Daarna realiseerde de Toyota RAV4 op de normronde een verbruik van 1 op 15,9. 

Toyota
WLTP-verbruik gemiddeld (l/100 km)1
Gemeten verbruik (l/100 km)6,3
Elektrische actieradius WLTP (km)75
Actieradius gemeten (km)873 + 72
MilieulabelA
CO2-emissie (g/km)22
Laadtijd 0-100% (min.)150

Voorwaar niet slecht voor een auto van dit formaat. Je zou bijna vergeten dat de Toyota RAV4 ook nog 306 pk heeft en daarmee serieus rap uit de startblokken kan schieten.

De verbruiksronde

Autovisie test zelf in Nederland onafhankelijk het verbruik tijdens de Autovisie dubbeltest. Let op, het verbruik kan variëren want is afhankelijk van je rijstijl maar ook weersomstandigheden en nog veel meer factoren.

Honda CR-V vs. Toyota RAV4: de beste grote SUV
(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Alles weten over de Toyota RAV4? Bekijk dan hier de dubbeltest met de Honda CR-V.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.