Stijn Kuster
Stijn Kuster Test 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is het daadwerkelijke verbruik van de Volkswagen Tiguan

Autovisie test niet alleen elektrische auto’s op hun actieradius en verbruik, ook bij benzine en hybride auto’s meten we wat ze in praktijk verbruiken. Ditmaal testen we hoe zuinig de nieuwste Volkswagen Tiguan is.

Het verschil tussen de fabrieksopgave en het daadwerkelijke verbruik is bij sommige auto’s groot. Om deze reden test Autovisie het echte gemiddelde verbruik in de praktijk met bijvoorbeeld airco en radio aan. Zo weet jij beter hoe zuinig de auto echt is.

Volkswagen Tiguan

Autovisie rijdt de Volkswagen Tiguan in de R-Line Business-uitvoering met een 1.5 eTSI gekoppeld aan een DSG-automaat. Deze aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter viercilinder die samen met een 48V-hybridesysteem 150 pk en 250 Nm aan koppel levert. Volgens de WLTP-meetmethode verbruikt de SUV 6,0 liter per 100 kilometer.

Het daadwerkelijke verbruik van de Volkswagen Tiguan

Een vermogen van 150 pk klinkt voor een auto van dit formaat als krap, maar dankzij een groot motorkoppel, dat al vanaf zeer lage toeren beschikbaar is – waarschijnlijk dankzij het hybridesysteem – sleurt de 1.5 onderin al goed door en heb je er genoeg aan om (ook na 19:00) vlot mee te komen op de snelweg.

Verbruik en milieuVolkswagen
WLTP-verbruik gemiddeld6,0 l/100 km
Testverbruik gemiddeld6,3 l/100 km
Actieradius873 km
MilieulabelC
CO2-emissie140 g/km

Beheers je het uitrollen van de Volkswagen Tiguan goed, dan is een laag verbruik mogelijk. Ook met de optionele grote wielen en sportbanden was 1 op 15,8 haalbaar, wat niet ver van de fabrieksopgave af ligt. 

De verbruiksronde

Autovisie test zelf in Nederland onafhankelijk het verbruik tijdens de dubbeltest. Let op, het verbruik kan variëren want is afhankelijk van je rijstijl maar ook weersomstandigheden en nog veel meer factoren.

Mini Countryman, Volkswagen Tiguan
(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Wil je alles weten over de Mini Countryman? Bekijk dan hier de dubbeltest tegen de Volkswagen Tiguan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.