Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 23 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Panasonic legt batterijproductie voor Tesla stil

Er was vorige week veel te doen over Tesla en de mogelijke sluiting van de fabriek in Fremont. Dat het straks echt even geen auto’s meer kan produceren blijkt nu: Panasonic legt zijn batterijproductie namelijk tijdelijk stil.

Afgelopen zaterdag maakte Panasonic bekend dat de joint-venture die het met Tesla heeft voor de productie van batterijen, tijdelijk wordt stilgelegd. De Japanse fabrikant verzorgt nabij de fabriek in Nevada daar de batterijcellen voor Tesla’s auto’s. Panasonic laat weten dat het zijn fabriek minstens 14 dagen sluit.

Alameda County

Dat maakt de keuze voor Elon Musk wat makkelijker. Vorige week kreeg zijn bedrijf van de sherrif van Alameda County te horen dat het de productie in Fremont moest staken. Volgens de sherrif is Tesla namelijk geen ‘essentieel bedrijf’ voor de Amerikaanse economie. Tesla vond op zijn beurt dat het dat wel was en kwam met de mededeling dat het zijn fabriek in Fremont niet zou sluiten.

Een Autovisie-lezer bevestigde dat nieuws. Hij wist te melden dat zijn contact, werkzaam in Fremont, ‘gewoon’ kon doorwerken. Dat was overigens niet verplicht. Werknemers die zich niet goed voelden of een andere reden hadden om thuis te blijven, hoefden niet naar de fabriek te komen.

Maatregelen

Even later kwam Musk met het bericht dat het bedrijf verdere maatregelen zou treffen in zijn productiefaciliteit. Op die manier hoopte hij de deuren toch nog open te kunnen houden. Zo controleerde men de temperatuur van iedere werknemer bij binnenkomst en stonden er frequente schoonmaakbeurten op het programma. Uiteindelijk ging Tesla voor het weekend toch overstag. Het bedrijf meldde dat het zijn deuren vanaf 24 maart sluit onder druk van lokale autoriteiten.

Panasonic laat in een statement weten dat alle werknemers die worden getroffen door het besluit gewoon worden doorbetaald. Het gaat daarbij om ongeveer 3500 werknemers. Ook zal de fabriek een grote schoonmaakbeurt ondergaan nu het zijn deuren noodgedwongen moet sluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.