Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Update: Tesla sluit fabriek in Fremont na druk van lokale autoriteiten

Gisteren meldden we dat de sherrif van Alameda County Tesla verzocht de productiefaciliteit in Fremont tijdelijk te sluiten in verband met het coronavirus. Dat gebeurt niet: de autobouwer houdt zijn fabriek vooralsnog gewoon open.

Update: Tesla heeft toch besloten om de fabriek in Fremont vanaf 24 maart te sluiten. De druk van lokale autoriteiten heeft voor deze beslissing gezorgd. In een officieel persbericht laat Tesla weten dat de situatie niet houdbaar meer is.

Autovisie is via een lezer in bezit gekomen van een e-mail die Elon Musk vandaag naar zijn werknemers heeft verstuurd. Het contact van deze lezer is werkzaam in de fabriek in Fremont. De persoon is ook in het bezit van de mail van Musk die gisteren op meerdere websites is geciteerd.

Veilige situatie

Musk schrijft in de mail van vandaag het volgende: “Zoals we gisteren hebben gemeld, vragen we alleen het essentiële van onze werknemers. Zij die vanuit huis kunnen werken, doen dat. Op die manier creëren we een veilige situatie op onze werkvloer en houden we de nationale infrastructuur draaiende. We zijn constant in gesprek met de overheden over de situatie en houden jullie op de hoogte omtrent de ontwikkelingen.”  Musk verzekert dat de werkzaamheden in de fabriek van Tesla absoluut niet worden gestaakt.

Werknemers krijgen bij binnenkomst in de fabriek een mondkapje dat zij gedurende de dag kunnen dragen. Ook controleert het de temperatuur van iedere werknemer. Verder zorgt Tesla ervoor dat de fabriek vaker wordt schoongemaakt, en dat er voldoende desinfectiemiddelen beschikbaar zijn. Musk verzekert dat er genoeg ruimte is voor ‘social distancing’.

Respect

De CEO van de Amerikaanse elektrogigant voegt daaraan nogmaals toe dat iedereen die zich ziek of niet prettig voelt, in alle gevallen thuis kan blijven. “We respecteren die beslissing”, zo schrijft Musk. Hij sluit af met een dankwoord aan alle werknemers. “Dank voor jullie geduld, begrip en inzet voor Tesla. Samen werken we ons door deze vreemde tijden heen.”

Het is natuurlijk de vraag hoe lang Tesla zijn faciliteit open kan houden. Situaties veranderen momenteel van dag tot dag. Zoals Elon Musk aangeeft voert zijn bedrijf ook gesprekken met de overheden om de fabriek toch draaiende te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.