Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 20 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

International Amsterdam Motor Show ‘verplaatst’ naar volgend jaar

Ook Nederlands nieuwste autoshow, de IAMS, stelt zijn evenement uit vanwege het coronavirus. De volgende editie vindt pas in 2021 plaats.

Het evenement stond gepland voor het paasweekend (9 t/m 13 april), maar dat gaat in verband met het coronavirus – zoals te verwachten – niet door. De organisatie spreekt van het verplaatsen van de show, maar in wezen wordt de 2020-editie gecanceld. Het volgende autofeest in de Amsterdamse Rai vindt namelijk tussen 1 en 5 april 2021 plaats. De kaarten blijven geldig en verschaffen dus volgend jaar toegang tot het evenement. Tickets kunnen ook worden ingeruild voor een kaart die toegang geeft tot Vredestein Super Car Sunday. Dat evenement vindt op 27 september plaats op het F1-circuit van Zandvoort.

Overmacht

“Wij nemen de gezondheid van onze bezoekers, standhouders en alle betrokkenen zeer serieus, en om die reden verplaatsen wij het evenement naar het Paasweekend 2021 in goed overleg met de Rai Amsterdam en het RIVM. We betreuren de situatie, maar dit is overmacht. Door deze keuze te maken garanderen wij niet alleen de gezondheid van alle betrokkenen maar kunnen we de bezoekers ook dezelfde, dan wel niet een nog betere, autobeleving bieden dan dit jaar gepland stond”, zo schrijft Lars Bense, oprichter van de IAMS, op de website van de organisatie.

De International Amsterdam Motor Show vond voor het eerst plaats in 2018 en bleek toen een groot succes. Het evenement trok toen al 60.000 edities, waardoor er direct een evenement voor 2019 werd bevestigd. Omdat het evenement voor 2021 nog niet was bevestigd, kan de organisatie nu inderdaad zeggen dat het evenement verplaatst wordt.

Video

Wil je toch genieten van bijzondere super- en hypercars in de Amsterdamse Rai, loop dan met onze eigen Sjoerd van Bilsen nog een rondje over de stand van 2019. Kijk de video hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.