Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 20 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen T1 e-Bulli is een elektrische ‘restomod’

VWCV, beter bekend als Volkswagen Commercial Vehicles, toonde online een ‘nieuwe’ T1 e-Bulli als concept. Maar hij komt nu ook echt!

Op initiatief van partner eClassics, die ook een elektrische aandrijflijn aanbiedt in de klassieke Kever, is er nu ook een elektrische aandrijflijn beschikbaar op de Volkswagen T1 e-Bulli.

Restomod

Het concept doet het meest denken aan een restomod. Een klassieke auto wordt gerestaureerd en gemoderniseerd door het gebruik van hedendaagse techniek. Een goed voorbeeld hiervan is Singer, die klassieke Porsche 911-modellen op waanzinnige wijze aanpakt. Nu slaan Volkswagen Commercial Vehicles en eClassics de handen ineen om iets vergelijkbaars aan te bieden op een T1 Bulli. Deze ‘restomod’ gaat zelfs nog iets verder, want ze geven het busje ook nog eens volledig elektrische aandrijflijn.

Volkswagen T1 e-Bulli

Nieuw

Het idee komt dus bij VWCV vandaan, maar dat bleef echter bij een concept. eClassics vond dit idee zo gaaf, dat zij besloten verder uit te werken. In feite is het een ouderwetse T1 die is omgebouwd met een elektrische aandrijflijn, maar het busje wordt daarnaast volledig gerestaureerd en is dus in feite nieuw. Het resultaat is een auto met een premium interieur, hardhouten vloeren, een volledig nieuw chassis met multi-link ophanging voor en achter en geventileerde remschijven rondom. Volkswagen Bedrijfswagens heeft de nieuwe looks en technische oplossingen samen met VWCV Vintage Vehicles ontwikkeld.

Volkswagen T1 e-Bulli

Aandrijving en prijs

Het vermogen van de elektromotor bedraagt 61 kW (83 pk), de unit levert 212 Nm koppel. Dat is het dubbele van de 40 pk van de originele T1, en daarom kreeg het busje een nieuw chassis. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/h, de actieradius moet rond de 200 kilometer liggen. De 45 kWh accu moet binnen 40 minuten voor 80% zijn op te laden. De standaardonderdelen van het elektrische aandrijfsysteem komen van Volkswagen Group Components. eClassics biedt de T1-conversie, compleet met opnieuw ontworpen voor- en achterassen, aan vanaf vandaag. De prijs voor de ombouw van zo’n Volkswagen T1 e-Bulli bedraagt minimaal 64.900 euro. Die prijs betaal je waarschijnlijk wanneer jouw busje in perfecte staat is. T2- en T3-conversies zijn ook mogelijk en het bedrijf heeft ook een kant-en-klare onderdelenkit voor gekwalificeerde dealers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.