Ford negeert importeurs voor volgende elektro-auto
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2FFORD_2020_PUMA_ST_16.jpg)
De marktintroductie van de Ford Mustang Mach-e is aanstaande. Ondanks dat de Amerikaanse technici momenteel de laatste puntjes op de i zetten, wordt in de kraamkamers van Ford al gewerkt aan het volgende type, een Focus-achtige elektromodel.
Ford laat nog niets los over de nieuweling. Bekend is echter dat de auto de technische basis met Volkswagen deelt. Voor het model heeft Ford namelijk aangeklopt bij Volkswagen, dat na flink onderhandelen over meerdere vormen van samenwerken zijn MEB-architectuur aan Ford beschikbaar stelt. Het MEB-platform is Volkswagen lay-out voor alle toekomstige elektromodellen, waarvan de ID.3 de eerste is. Ook zustermerken Seat (El-Born), Skoda (Enyaq) en Audi (Q4) gebruiken de technische basis.
Europese ontwikkeling
Ford lift mee op het elektroplatform. Waar Volkswagen en zijn zustermerken kiezen voor producten in meerdere segmenten, ontwikkelt Ford louter een model voor het C-segment. Het is de klasse waarin de fabrikant momenteel met de Focus actief is. De complete ontwikkeling is in handen van Ford Europe. De Amerikaanse autobouwer mag het elektromodel namelijk niet elders in de wereld verkopen. Volkswagen heeft daarvoor geen toestemming gegeven.
Voor 2022 gepland
De nieuwe elektro-auto van het Ford-concern staat gepland voor 2022. Tegen die tijd is de Mustang Mach-e al een dik jaar leverbaar en is in de Verenigde Staten al het volgende elektromodel voorgesteld, de elektrisch aangedreven F150 die niet voor Europa op de rol staat. Hoe de Europese elektro-hatch gaat heten, is nog niet bekend. Na de Mustang en F150 verwacht je wellicht een verwijzing naar een bestaand en eveneens iconisch (Europees) model.
Problemen voorkomen
Ford Nederland laat desgevraagd weten dat aan de Europese importeurs niets is gevraagd over de naamgeving van het model. Volgens de importeur gaat dat ook niet gebeuren. De keuze ligt bij het hoofdkantoor zelf, zegt het importbedrijf. Het is juist niet vreemd dat fabrikanten de importeur betrekken bij de keuze van een roepnaam voor een nieuw model. Dat om problemen met het naamplaatje te voorkomen.
Lees ook:
Ook interessant
-
Mansory verbouwt Rolls-Royce… Maar wie wil dit in hemelsnaam?
-
BMW M5-kopers zijn stiekem allemaal brave huisvaders (of moeders)
-
Model Y-concurrent drijft spot met Tesla in Nederlandse reclame
-
Opel Corsa ineens fors goedkoper: dit is de oorzaak
-
Wordt W1 leukste McLaren ooit? Dit moet hem veel beter maken
-
Autoverzekering veel duurder: dit gebeurt er de komende jaren
-
Gelekt! Dit is de nieuwe MG 4
-
Mitsubishi Outlander PHEV krijgt het moeilijker dan z’n voorganger
-
Goedkoopste BYD snel in Nederland: dit is de verwachte prijs
-
Zo makkelijk kun je een ‘zelfrijdende’ Tesla voor de gek houden
-
Koop deze vrachtwagen! Dan krijg je er zes heel speciale Porsche 911’s bij
-
Bovag: ‘Voer weer subsidie in, want particulieren kopen geen EV’s meer’