Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 13 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Van de toekomstige Toyota MR 2 met turbomotor worden we verdrietig

Toyota kennen velen als het merk dat degelijke en betrouwbare auto’s bouwt, maar liefhebbers weten ook dat de Japanse autobouwer genoeg leuke en sportieve modellen heeft (gehad), bijvoorbeeld de MR 2. Toch worden we van de nieuwe versie verdrietig.

Dat Toyota met een nieuwe MR 2 komt, is niet zeker. Japanse media laten weten dat er een MR 2 op de planning staat. Toyota heeft nog niets bevestigd.

Een nieuwe Toyota MR 2

De nieuwe Toyota MR 2 krijgt naar verluidt de aandrijflijn van de Toyota GR Corolla. Dit betekent dat er een driecilinder 1,6-liter-turbomotor onder de kap ligt die goed is voor 300 pk en 370 (of 400) Nm aan koppel. De Corolla GR, die overigens niet in Nederland leverbaar is, heeft een handbak en vierwielaandrijving.

Verdrietig nieuws

Een lichtvoetige sportwagen met de turbomotor zal sommige liefhebbers als muziek in de oren klinken. Echter, we worden eerder verdrietig van dit nieuws over de nieuwe MR 2. De auto wordt, als hij in productie gaat, niet in Europa geleverd. Sterker nog, alleen Japanners kunnen waarschijnlijk in de toekomst van het model genieten. Merde!

Toyota liet in 2021 al een GR Sport Concept zien dat wellicht een inkijkje geeft in de toekomst van de MR 2. Of het model ook ooit echt komt, is nog maar de vraag. Wil je op de hoogte blijven van al het autonieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nederlandse overheid verkoopt bijna nieuwe Porsche 911

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.