Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 13 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Tesla heeft tekort batterijen voor Model Y

Tesla liet eerder weten zich zorgen te maken over de grondstoffen voor hun accuproductie. De problemen lijken nog erger te worden voor de Amerikaanse autobouwer. Batterijleverancier Panasonic zegt niet genoeg accu’s te kunnen leveren als de productie van de Model Y opstart.

Tesla Model Y

Het zit Elon Musk en de zijnen ook niet mee. Lijkt alles een beetje op de rit te komen, duikt het bedrijf keihard in de rode cijfers en zit het tegen een tekort aan grondstoffen te schurken. De problemen lijken voorlopig nog niet op te lossen. Hoewel de productie van de auto’s lekker doorgaat, loopt Tesla ook hier uiteindelijk tegen problemen aan. Tenminste, als we acculeverancier en partner Panasonic mogen geloven. Deze geeft aan dat er een tekort aan batterijcellen komt als de productie van de Model Y volgend jaar van start gaat.

Investeren

Panasonic en Tesla besloten eerder dit jaar niet opnieuw te investeren in de productiecapaciteit van Gigafactory 1 in Nevada. Beide partijen wilden eerst het maximale uit de huidige faciliteiten halen. Elon Musk vertelde daarbij dat Panasonic had geïnvesteerd in een productielijn van 35 GWh per jaar. Maar tot nu toe blijft de productie steken op 23 GWh per jaar.

Volgens Panasonic zijn er nog steeds plannen om de productie naar 35 GWh te halen voordat dit jaar voorbij is. Maar zelfs als dit gehaald wordt, zal er een accucellentekort ontstaan. “Batteries will run out if Tesla starts to sell the Model Y and expands its business next year. What will we do then? It’s one of a few topics to discuss with Tesla, including battery production in China,” vertelt Kazuhiro Tsuga, CEO van Panasonic.

Of het aanstaande tekort ook echt problemen voor Tesla gaat opleveren is nog maar de vraag. Panasonic waarschuwt op tijd en wil het gesprek met Elon Musk aangaan om te kijken of er een oplossing is. Gezien Tesla een hele grote afnemer van Panasonic is, lijkt het erop dat de accuproducent wederom zal investeren om de productiecapaciteit te verhogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.