Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Citroën C19_19 Concept is vooral heel bijzonder

Citroën presenteert in 2019 twee elektrische concept cars om stil te staan bij het 100-jarig bestaan van het merk. De eerste hebben we al gezien in de vorm van de Ami One Concept die in februari werd onthuld. Nu onthult Citroën deze merkwaardige C19_19 Concept.

Ultra-comfort

De Citroën C19_19 Concept is een volledig elektrisch voertuig. Volgens de Franse autoconstructeur illustreert deze concept car ultra-comfort voor de mobiliteit van morgen aan de hand van het ontwerp (het interieur is qua inrichting en materialen een heuse salon) en technologie (bereik van 800 kilometer).

Progressive Hydraulic Cushions

Je leest het goed: deze elektrische concept car heeft een actieradius – op papier althans – van 800 kilometer. Verder beschikt het studiemodel over zogeheten Progressive Hydraulic Cushions voor het voor Citroën bekende ‘vliegende tapijt-effect’. Het zal geen verrassing zijn dat deze conceptcar ook autonoom kan rijden. Aan boord genieten de passagiers van een proactieve Personal Assistant die eventuele wensen in vervulling kan laten gaan.

Petite Rosalie

De Citroën C19_19 Concept is 4.655 mm lang, 2.240 mm breed en 1.600 mm hoog. De wielbasis komt uit op 3.100 mm. De kleur Rosalie Blue is geïnspireerd op de iconische racer van Citroën met de naam Petite Rosalie. Klein was die racewagen overigens niet. De Citroën C19_19 Concept beleeft zijn wereldpremière op de VivaTech in Parijs op 16 mei 2019.

Copyright Sébastien STAUB @ Continental Productions

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.