Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Tesla-baas Elon Musk tart beurswaakhond op Twitter

Wat is er in vredesnaam aan de hand met Tesla-topman Elon Musk? Op Twitter streek hij de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de haren in. Dezelfde SEC die hem heeft aangeklaagd wegens beursfraude en waarmee Musk een (door de rechter nog niet goedgekeurde) schikking trof voor 20 miljoen dollar.

Elon Musk
Fotocredit: Reuters/Bobby Yip

Musk schrijft dat de afkorting SEC niet staat voor Securities and Exchange Commission, maar voor Shortseller Enrichment Commission. Volgens de onberekenbare Tesla-directeur komt de SEC vooral op voor de belangen van zogenoemde shortsellers, beleggers die speculeren op koersdalingen. Hij beweert dat de Amerikaanse beurswaakhond “ongelooflijke werkzaamheden” verricht.

Beursfraude

Musk werd door de SEC aangeklaagd wegens marktmanipulatie. Hij had getwitterd dat hij Tesla van de beurs wilde halen en dat de financiering daarvoor rond was. Dat laatste bleek niet zo te zijn, dus is Musk schuldig aan beursfraude. Hij schikte de zaak met de SEC. Hij treedt af als bestuursvoorzitter van Tesla, maar blijft wel CEO. Daarbij moet hij 20 miljoen dollar betalen als schadevergoeding aan gedupeerde beleggers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.