Remco Slump
Remco Slump Nieuws 9 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla schrapt rechtsgestuurde auto’s én geeft Britse klanten een trap na

Tesla heeft de rechtsgestuurde Model S en Model X geschrapt om de productiekosten te verlagen en is nu dus het enige merk dat linksgestuurde auto’s op de Britse markt brengt. Je zou denken dat Tesla diep door het stof gaat, maar nee… De fabrikant geeft de Engelsen een kinderachtige trap na.

Een linksgestuurde auto op een rechtsgestuurde markt is niet alleen onveiliger – je hebt minder overzicht omdat je aan de verkeerde kant zit – maar ook onhandig. Hoe pak je bijvoorbeeld een parkeerkaartje uit een automaat? Dan moet je uitstappen.

The Reacher is een slechte Tesla-grap

Of je gebruikt The Reacher, zoals Tesla dit infantiele stukje merchandising noemt. Alle klanten die in een rechtsgestuurd land een Model S of Model X kopen, krijgen daar nu een plastic stok met een grijper bij. Om dat parkeerkaartje te kunnen pakken dus…

Oef! Dit is hoe weinig vrachtwagens Tesla nog maar heeft gebouwd

Andere autofabrikanten zouden zich uitputten in excuses, maar Tesla steekt spreekwoordelijk zijn tong uit naar (potentiële) kopers. Op sociale media vinden sommigen The Reacher grappig. Anderen beschreven het als “a kick in the teeth”.

Model 3 en Model Y wél rechtsgestuurd

De grijper wordt in een doos geleverd die keurig in de frunk van de Model S en Model X past. Waarom om alleen voor de S en X? Omdat de Model 3 en Model Y wél gewoon met het stuur rechts te koop zijn.

Tesla The Reacher
(Afbeelding: TonyWootts/Twitter)

We kunnen ons dan ook voorstellen dat de Model S– en Model X-verkopen in het Verenigd Koninkrijk behoorlijk zullen inzakken. Nog verder dan ze al gedaald zijn, kunnen we beter toevoegen, want van alle Tesla’s die worden verkocht, is nog slechts een fractie een S of X.

Amerikaanse RDW: ‘Tesla Autopilot betrokken bij 17 doden en 736 ongelukken

Tesla maakt ook geen vrienden met zijn opmerkelijke prijspolitiek. Dan gaan de prijzen weer omhoog, dan weer omlaag, dan weer omhoog. Je zult maar net een Tesla hebben besteld en de prijs zakt opeens een paar duizend euro. Want dat gebeurt tegenwoordig…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.