Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zie hoe deze Tesla alle elektrische auto’s het nakijken geeft op de Nürburgring

Elektrische auto’s zijn over het algemeen snel, en als het moet zelfs heel snel. Dat bewijst deze Tesla Model S Plaid die alle andere elektrische auto’s het nakijken geeft op de bekende Nürburgring. Met een tijd van 7:15.231 mag de EV zich de snelste elektrische productieauto van het circuit noemen.

En dat is een zwaarbevochten titel. Zo werd er in 2022 door coureur Lars Kern in en Porsche Taycan Turbo S een recordtijd van 7:33.35 gereden. Die staan nu op plek 2 bij de EV’s. Kijken we ook naar andere aandrijflijnen en niet-productie auto’s, dan is de Tesla bij lange na niet de snelste. De Mercedes-AMG One haalde ooit een rondetijd van 6:35.183 en de Porsche 919 Hybrid Evo deed het vier jaar geleden al in een tijd van 5:19.546.

Tesla Model S Plaid is snelste elektrische auto op de Nürburgring

De Tesla in geen normale Model S, maar een Plaid-uitvoering met en ‘Track Pack’. In Nederland is dit optiepakket nog niet leverbaar. Al wil je die wel als je al het vermogen van je EV benut.

Het Track Pack

De Tesla Model S Plaid heeft namelijk 1.020 pk. Met een nul-naar-honderd-tijd van 2,1 seconden en een topsnelheid van meer dan 280 kilometer per uur wil je dan ook dat de zware EV goed tot stilstand komt en veel grip heeft. Met het Track Pack krijg je bijvoorbeeld carbon keramische remmen en verbeterde zuigers en blokken. Daarbij is de remvloeistof geschikt voor circuitgebruik en zijn de banden beter. Ook de topsnelheid van 322 kilometer per uur wordt ontgrendeld. Het volledige Track Pack voor de Model S kost iets meer dan 18 mille.

Waarom deze 1.000 pk Ferrari SF90 Spider alle Tesla’s en Lucids overtreft!

De Tesla Model 3 met Track Pack is wel verkrijgbaar in ons land. Of die in de buurt komt van de Model S op de Nürburgring, laat Autovisie-redacteur Dries van den Elzen zien in onderstaande video.

Hoe betaalbaar is autorijden nog?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.