Remco Slump
Remco Slump Nieuws 11 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Tesla-rijders kunnen straks videomeetings houden via Zoom. Verstandig?

Yep, je bent straks helemaal nergens meer veilig voor je collega’s. Zoom en Tesla maken zeer binnenkort videomeetings in de auto mogelijk. Laten we hopen dat het niet kan tijdens het rijden …

Zoom is de tegenhanger van Teams. Met de software kun je beeldbellen en videomeetings houden. Het bedrijf kondigde eerder deze week aan dat het samenwerkt met Tesla. De Zoom-functionaliteit wordt zeer binnenkort ingebouwd in het infotainmentsysteem van Tesla’s.

Zoom gebruikt camera bij de binnenspiegel

Er hoeft niks te veranderen aan de hardware van de auto. Zoom gebruikt straks gewoon de camera op de binnenspiegel die in de meeste Tesla’s het interieur in de gaten houdt. Er is natuurlijk ook al een microfoon aanwezig, anders zouden spraakcommando’s niet werken.

Waarom de Twitter-overname door Elon Musk slecht is voor Tesla

Elon Musk wil al sinds 2020 integratie

Tesla-topman Elon Musk heeft het al sinds 2020 over de integratie van Zoom in auto’s. Logisch, want toen begon de wereldwijde coronacrisis, die het gebruik van met name Teams gemeengoed maakte in bedrijven en huishoudens. Overigens is Musk niet altijd liefhebber geweest van Zoom. Zijn ruimtevaarbedrijf SpaceX legde het gebruik ervan aan banden, vanwege zorgen over veiligheid.

Beeldbellen tijdens het rijden mag gewoon

Maar goed, zoomen in de auto dus … Mag dat ook tijdens het rijden? Ja, gek genoeg wel, want het wordt gezien als handsfree bellen. Al kunnen we ons voorstellen dat het beeld van een of meerdere collega’s op het scherm in je rijdende Tesla enorm afleidt. Zoom schakelt daarom het beeld uit als je on the move bent. Het geluid hoor je nog wel. Beeldbellen kan alleen als je geparkeerd staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.