Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dealers kregen spijt over Porsche 911 Turbo S Exclusive Series | Sjoerds Weetjes

Toen Porsche Exclusive de eerste ideeën over de 911 Turbo S Exclusive Series deelde met de importeurs van het merk, reageerden de wereldwijde vertegenwoordigers van het sportwagenmerk niet bijster enthousiast. Mede daardoor is de 911 Turbo S Exclusive Series nu een gewild verzamelaarsobject.

In deze aflevering van Sjoerds Weetjes komen we nog een keer terug op de limited edition. Nog een keer inderdaad. Eerder maakte Sjoerd van Bilsen al een aflevering over de 911 Turbo S Exclusive Series.

Niet enkel als coupé

Wie namelijk in de Europese brochure van de speciale editie van Porsche kijkt, ziet dat de sportwagen er alleen als coupé in staat. Er is ook maar één boekwerk over de sportcoupé. Toch bestaat er een Cabriolet-variant. In de eerdere aflevering van Sjoerds Weetjes geeft Sjoerd aan dat die open versie bestaat. Er zijn er twee in Europa, maar dat duo is hier officieel niet verkocht. Hoe dat zit vertelt Sjoerd je uitgebreid in aflevering 168 uit Autovisie’s videoserie Sjoerds Weetjes.

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Op de 911 Turbo S Exclusive Series in Cabriolet-variant komt Sjoerd in deze aflevering nog even terug. Hij legt je dit maal uit waarom de open variant niet in Europa is verkocht. Sterker nog, de Cabriolet was er alleen voor Amerika en Canada. Dit keer krijg je exclusief het nooit eerder vertelde verhaal over waarom Porsche de 911 Turbo S Exclusive Series niet buiten de Noord-Amerikaanse landen verkocht. Dat doet Sjoerd aan de hand van een coupé in een grijze kleurstelling. Wie 911 Turbo S Exclusive Series zegt, denkt aan de Golden Yellow kleurstelling. Maar weet je dat de sportcoupé er in zés tinten was? En weet je welke kleuren binnen dat palet de meest exclusieve zijn? Dat hoor je onder andere in Sjoerds Weetjes 321.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke week vertelt Sjoerd je een nieuw verhaal over een specifieke auto. De ene keer stelt hij een nieuwe auto aan je voor, de andere keer gaat hij in op het achtergrondverhaal van het bewuste model. Sjoerd leest niet de persmap voor. Door zijn jarenlange ervaring in de autojournalistiek voor Autovisie sprak hij honderden ceo’s, designbazen en technici en die informatie deelt hij graag met andere autoliefhebbers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.