Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 7 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Als Cabriolet, de 911 Turbo S Exclusive Series – Sjoerds Weetjes #168

De kans bestaat dat je niet van zijn bestaan wist. De kans is zelfs kleiner dat je hem nog nooit in het echt hebt gezien. Porsche heeft de 911 Turbo S Exclusive Series óók als Cabriolet gemaakt, maar waarom zien we hem dan niet op de weg? In deze aflevering van Sjoerds Weetjes hoor je het verhaal achter de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series Cabriolet.

En dat is nodig, want als je de Nederlandse brochure of prijslijst van de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series doorbladert, dan valt een ding op, en dan hebben we het niet over de kleur Golden Yellow. Er wordt alleen over een Coupé gesproken. En kijk waar Sjoerd naast staat: een Cabriolet. En dat in Nederland.

Museum

Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen staat temidden van de vele Porsche-, Volkswagen- en Audi-modellen uit de collectie van Porsche Centrum Gelderland, want dat dealerbedrijf met eigen museum heeft een Porsche 911 Turbo S Cabriolet Exclusive Series in bezit. Niet zelf laten maken, maar een originele. Als enige in Nederland en zo goed als zeker ook in Europa.

En dat verklaart waarom Sjoerd deze week de opvallend gekleurde Porsche belicht. Hij gaat elke week op zoek naar bijzondere modellen, opmerkelijke accessoires en unieke verhalen achter specifieke auto’s voor de videorubriek Sjoerds Weetjes. Daarin deelt hij zijn kennis en ervaringen graag met andere autoliefhebbers.

Zeldzaam

In de 167 voorgaande afleveringen zette Sjoerd enkele zeldzame auto’s voor de camera zoals de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhout, de Bugatti Divo, de Maserati MC12 Corsa ‘stradale’ en McLaren P1 GTR ‘roadcar’ en maakte hij geheimen van de Citroën C5 Aircross, Opel Zafira, Volvo 850 T-5R, Ford GT, Peugeot e-Legend Concept, Kia Ceed-familie, Aston Martin V12 Vanquish en autocamouflage wereldkundig.

Ben jij een echte autoliefhebber? Abonneer je dan op het Autovisie-kanaal op Youtube en druk op het belletje, zodat je geen aflevering kijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.