Mercedes-Benz 300 TE (1992) – Uw Garage

Deze Mercedes-Benz W124 heeft veel karakter, maar 1 op 10 haalt hij niet. Voor veel mensen een lastige keuze, Rob van Rees hoefde er niet eens over na te denken.

Onze Mercedes-Benz 240 TD uit de W123-serie was aan vervanging toe. We reden deze station sinds 2004 als dagelijkse auto. De bodem en motor waren nog prima, maar de carrosserie begon te roesten. En toen we een belletje kregen van het APK-station: ‘de auto is goedgekeurd, maar we hebben wel een deuk in de achterkant gereden’, hebben we een besluit genomen. Hij werd er al niet mooier op en die schade was een soort omslagpunt. Deze Mercedes-Benz ging in de opslag – we kunnen er geen afstand van doen – en we gingen op zoek naar iets anders. Liefst wilden we weer een station in verband met de hond. En géén gewone auto, daar is niets aan. Maar als het leuk is, is het vaak te duur en als het economisch verantwoord is, vinden we het vaak niet leuk…

Proefrit

Mijn zwager heeft een bedrijf in Mercedes klassiekers en youngtimers. Hij had een C-Klasse, een prachtige auto met 30.000 kilometer op de teller, maar in een onooglijke rode kleur. Hij kwam er niet vanaf, maar een collega-handelaar had wel belangstelling. En daar stond deze W124, bij Mercedes-Benz de opvolger van onze ‘oude’ auto. Hij belde me gelijk: ‘Er staat hier een station met alles erop wat je zoekt: automaat, airco én stoelverwarming.’ Want zonder die verwarmde stoelen was mijn vrouw er niet in gaan rijden. Hij kwam langs tijdens een proefrit. Ik heb een stukje gereden en zei gelijk: ‘Regel het maar.’

Luxe

Ik wist niet eens exact wat de Mercedes-Benz ging kosten. Privé heb ik nog nooit een auto gehad die nog in productie was, maar er stond ineens een 300 TE op ons pad. We wilden iets leuks, dat hebben we met deze auto gevonden en we hebben er nooit een dag spijt van gehad. Het was een behoorlijke uitgave, maar wat een topauto! Mooie, degelijke, relatief eenvoudige techniek, zelfs in het inspuitsysteem zit geen elektronica. Evengoed heb je alle luxe: schuifdak, airco, niveauregeling, centrale vergrendeling met afstandsbediening. Dat is natuurlijk wel een verschil met zijn voorganger, het is echt een stap nieuwer en dat voel je aan alles. Hij rijdt echt geweldig, er zit een dijk van een motor in.

Het complete verhaal over deze Mercedes-Benz 300 TE met uitgebreide fotografie van Arno Lingerak vind je in Autovisie nummer 3, die nu in de winkels ligt!

Reageer op artikel:
Mercedes-Benz 300 TE (1992) – Uw Garage
Sluiten