Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Tesla Model 3’s uit december 2019 voor duizenden euro’s meer aangeboden

Geen Tesla model 3 kunnen krijgen voordat de bijtelling omhoog ging? Geen nood, er zijn wat mensen die er één over hebben en hem aanbieden op het internet. Wel tegen woekerprijzen.

In december van vorig jaar zette Tesla nog snel meer dan 11.000 Tesla Model 3’s op kenteken. Veel mensen probeerden nog snel een elektrische auto te krijgen voordat ze er dit jaar twee keer zoveel voor moesten betalen. Maar niet alle Model 3’s gingen naar leasers. Sommige mensen kochten de auto met het idee dat ze er dit jaar nog wat extra centen aan konden verdienen. Deze lui zetten hun fonkelnieuwe elektrische auto voor €8.000,- meer op het internet te koop in de hoop dat een leaser bij hen aanklopt om zo toch nog van de 4% bijtelling te kunnen genieten.

Duurder

Of de run op de Model 3 er ook echt gaat komen moeten we nog zien. Iets wat duidelijk is, is dat de verkopers die de hoofdprijs vragen het waarschijnlijk niet al te makkelijk krijgen. Er staan op dit moment 54 Model 3’s te koop die in 2019 gebouwd zijn. Sommigen daarvan zijn duurder dan de originele vraagprijs van Tesla, maar er zijn ook eerlijke verkopers die minder vragen voor hun occasion. Of de verkoopstrategie werkt en of mensen zo gek zijn om duizenden euro’s meer te betalen om te genieten van 4% bijtelling is maar de vraag.

Tesla Model 3

Dit jaar stijgt de bijteling op elektrische auto’s van 4% naar 8%. Het plafond voor dit percentage gaat is gedaald van €50.000 naar €45.000. Boven dat bedrag moet 22% betaald worden. Dat alles maakte het vorig jaar enorm interessant om snel een Tesla Model 3 te registreren. In de basis valt hij namelijk precies binnen de 4% wat inhoudt dat je voor een paar tientjes per maand in een fonkelnieuwe Tesla kunt rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.