Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 2 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

De mooiste BMW M5 E39 staat te koop in Nederland

Op zoek naar één van de meest gewilde BMW M5’s ooit: de E39-variant. We hebben er een voor je gevonden. En hij staat voor de verandering gewoon in Nederland te koop. Goedkoop is hij helaas niet.

 

Hij wordt vaak gezien als de laatste ‘echte BMW M5’ met zijn 4,9 liter V8 met 400 pk en 500 Nm die door een handbak naar de achterwielen gaan. En dat gebeurt zonder allerlei elektronica die invloed uitoefent op het rijgedrag. Daarnaast is hij ook tijdloos vormgegeven en kan hij zich voordoen als een normale Fünfer uit die tijd. Een echte wolf in schaapskleding dus. Het jammere is dat er nog maar weinig van zijn en als je er een tegen het lijf loopt, is de kans groot dat hij niet in opperbeste staat meer is (hier wat tips waar je op moet letten bij de aankoop van een dergelijke auto). Maar gelukkig zijn er handelaren als Leitner uit Alkmaar die dit prachtexemplaar in de aanbieding heeft.

Alles lijkt te kloppen

Deze BMW M5 E39 stamt uit 1999 en heeft welgeteld één eigenaar gehad. Deze persoon vinkte bij aankoop blijkbaar alle gewenste optievakjes aan, want alles lijkt te kloppen aan deze auto. Gezien de leeftijd van de enige eigenaar tot nu toe (hij of zij is geboren in 1923) is het ook logisch dat er niet heel veel met de auto is gereden. Na 21 jaar staat er nog maar 35.066 kilometer op de teller. In de tussentijd heeft hij netjes de onderhoudsbeurten bij de dealer gehad en zijn alle accessoires en sleutels nog aanwezig.

Prijzig

De heren bij Leitner zijn erg blij met hun aanwinst, zoals te lezen valt in de advertentie: “beter hebben wij ze nog niet gezien.” Maar gezien de unieke staat van de auto is de prijs ook een tikkeltje aan de hoge kant. De autohandelaar vraagt net geen €50.000 voor de BMW M5. Zo prijzig hebben wij ze in lange tijd niet gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.