Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 6 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Wordt dit de nieuwe Tesla Model 3 hatchback?

We wachten al tijden op de Tesla Cybertruck en de razendsnelle Roadster. Indrukwekkende wagens volgens de beloftes van Elon Musk, maar wellicht is er meer behoefte aan een praktischer model. Een eenvoudige hatchback mist nog in het gamma van Tesla. Biedt deze ‘Tesla Model Q’ uitkomst?

Tesla heeft natuurlijk al wel een hatchback-achtige kofferbak, in de Model Y en Model X. Maar wil je die laatste, dan ben je ruim een ton achter de wagen. Dat is niet niks. Bovendien zijn zowel de Model Y als de Model X vrij hoog. In dat opzicht zou deze vijfdeurs Model 3 een aanwinst zijn voor de modelreeks van de Amerikaanse autobouwer. Zeker in Europa, wij zijn immers fan van de grote kofferbak, zo kan Loebas ook gezellig mee.

Tesla Model Q

Helaas zijn dit geen gelekte beelden van de Amerikaanse autobouwer, maar renders van de populaire ontwerper Sugar Design. We schreven in het verleden al eens over zijn Mazda MX-5 Shooting Brake. Ditmaal tovert Sugar Design een Model 3 om tot ‘Model Q’, zoals hij zijn creatie zelf noemt.

Tesla Model 3 Q hatchback
(Afbeelding: Instagram/sugardesign_1)

Een strak ontwerp waar menig Nederlander voor in de rij zou staan. Uiteraard helpen de grotere velgen en lagere rijhoogte ook mee om zo stoer te ogen. Voor de verzonnen D-stijl lijkt de ontwerper wat inspiratie te hebben opgedaan bij de Mazda 3.

De zevenzits SUV van Porsche is nog groter dan de Cayenne

De modelrange van Tesla is op dit moment nog wat beperkt. Ben je van plan een Tesla te kopen, dan kan je enkel kiezen uit de Model S, 3, X en Y (ja, Elon Musk is een grappenmaker). Samen met de inmiddels bijna antieke Roadster zijn dit vooralsnog de enige modellen die je kan spotten op de weg.

Aankloppen bij een carrosseriebouwer

Tesla’s pick-up en Roadster staan nog in de wachtrij, dus van de autofabrikant hoef je voorlopig geen Model 3 hatchback te verwachten. Wie per se deze ruime Model 3 op de oprit wil hebben, zal zelf het lasapparaat en de slijptol uit de garage moeten halen. Een andere optie is aankloppen bij een carrosseriebouwer. Maar ja, voor dat geld kan je ongetwijfeld een hagelnieuwe Model X kopen.

(Afbeelding: Instagram/sugardesign_1)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.