Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck: dit is wanneer je ‘m kan verwachten

Toen Tesla de Cybertruck presenteerde in 2019 zou de productie eind 2021 starten. Nu deze deadline ruimschoots overschreden is, geeft nu aan dat de elektrische pick-up eind 2023 daadwerkelijk in massaproductie gaat.

Afgelopen juni stelde Elon Musk al dat de eerste modellen halverwege 2023 van de productieband moeten rollen. Datzelfde jaar gaat de fabriek in Texas dus op volle toeren draaien, zo bevestigt Tesla

Tesla Cybertruck per 2023 in massaproductie

Wat de exacte uitleverdatum van de eerste Tesla Cybertruck wordt, is nog onbekend. Maar dat-ie in 2023 eindelijk komt, lijkt zeker te zijn.

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
De Tesla Cybertruck zoals-ie in 2019 werd onthuld door Elon Musk. (Afbeelding: Tesla)

Hoewel een productiestart goed nieuws is voor liefhebbers en zij die gereserveerd hebben, zal de wachttijd voor een Tesla Cybertruck alsnog erg lang zijn. Zo’n 1,5 miljoen mensen hebben namelijk een aanbetaling gedaan voor de elektrische pick-up. Het gaat om een bedrag van 100 dollar. De vraag is dus of alle reserveringen ook daadwerkelijk aankopen worden. Om te veel reserveringen te voorkomen, haalde Tesla in mei de bestelknop weg op de Aziatische en Europese site van de Cybertruck. In Amerika kan je de EV nog steeds reserveren.

Vertraagde productie en wijzigingen

De productie van de Tesla Cybertruck is erg vertraagd omdat de EV zowel technisch als qua design meermaals gewijzigd werd. Ook het chiptekort zou invloed hebben op de tragere uitrol van het model.

Justitie: is Tesla verantwoordelijk voor tientallen Autopilot-doden?

Door alle aanpassingen ziet de Cybertruck er nu iets anders uit dan je je wellicht herinnert. Recent doken er spionagevideo’s op. Hier is de auto te zien met ruitenwisser, spiegels en een herziene achterkant. Of je hier de uiteindelijke productieversie ziet, is niet duidelijk. Al lijkt dit toch wel erg op een versie die van de band kan rollen. De bewegende beelden zijn geschoten in de Tesla Gigafactory in Austin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.