Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit kost de Hyundai Ioniq 6 First Edition in Nederland

Hyundai liet 2021 voor het eerst de Ioniq 6 zien. Hoewel de auto al rondrijdt in thuisland Korea, moeten we in Nederland nog even wachten. Wel laat de fabrikant vast de prijs weten van de First Edition.

Wat de Ioniq 6 bijzonder maakt, zie je direct. Zijn vorm is super gestroomlijnd waardoor de Cw-waarde op 0,21 uitkomt. Dat is nog minder dan de Mercedes-Benz EQE.

Hyundai Ioniq 6 First edition met 325 pk en 77,4 kWh-accupakket

De First Edition is het topmodel dat in beperkte oplage van 250 exemplaren wordt geleverd. Deze uitvoering heeft een 77,4 kWh-accupakket dat gekoppeld is aan twee elektromotoren, op de voor- en achteras, die samen goed zijn voor 325 pk en 605 Nm aan koppel.

Hyundai Ioniq 6 First Edition, Prijs Nederland
(Afbeelding: Hyundai)

Met de 20-inch lichtmetalen velgen en 245/40 R20-banden ligt het rijbereik op maximaal 519 kilometer volgens WLTP.

Zwarte details

De Hyundai Ioniq 6 First Edition krijgt verder zwarte afwerkingen als bijvoorbeeld de sierlijsten en de kappen van de buitenspiegel. Verder zijn de Hyundai-logo’s ook uitgevoerd in het zwart. Voor de exterieurkleur is er keuze uit vier tinten: Biophilic Blue Pearl, Serenity White Pearl, Nocturne Grey Metallic en Gravity Gold Matte.

Hyundai Ioniq 6 First Edition, Prijs Nederland
(Afbeelding: Hyundai)

Het interieur van de First Edition krijgt zwarte hemelbekleding, een schuif- /kanteldak en speciale stoelen.

Dit kost de Hyundai Ioniq 6 First Edition

Maar misschien wel de belangrijkst vraag: wat kost deze Hyundai Ioniq 6 First Edition? Het prijskaartje dat de Koreaanse fabrikant aan de eerste Nederlandse versie van de auto hangt is 62.895 euro of een zakelijk leasetarief, via Hyundai Lease, vanaf 679 euro per maand (60 mnd./10.000 km/jr.). Private-lease kost, via Hyundai Lease, minimaal 869 euro per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.).

(Afbeelding: Hyundai)

Van de Hyundai Ioniq 6 First Edition komen slechts 250 exemplaren naar Nederland. Vanaf 9 november 10.00 uur kan je ‘m reserveren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.