Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk zegt dat Tesla Cybertuck volgend jaar dan echt komt

Tesla-baas Elon Musk onthulde de Cybertruck in 2019 en zei toen dat het model eind 2021 op de markt zou komen. Na heel wat vertraging moet het volgend jaar dan eindelijk zover zijn.

In een interview met Tesla Owners Silicon Valley zegt de ondernemer dat het design van de pick-up ‘vergrendeld’ is. Halverwege 2023 moet de productie van de EV van start gaan. Datzelfde jaar moeten de eerste modellen op de oprit van de klanten staan.

Elon Musk legt uit waarom de Tesla Cybertruck vertraagd is

Elon Musk legt uit waarom de productie van de Tesla Cybertruck zoveel vertraging opliep. Met name het meermaals veranderen van het ontwerp van de elektrische pick-up zorgde voor het nodige oponthoud. Zo werd achterwielbesturing toegevoegd en de vormgeving gewijzigd.

Elon Musk, Tesla, Cybertruck
De Tesla Cybertruck zoals-ie in 2019 werd onthuld door Elon Musk. (Afbeelding: Tesla)

Ook het chiptekort en de coronacrisis hebben volgens Elon Musk bijgedragen aan het alsmaar uitstellen van de productie.

Lange wachtrijen

Hoewel de bouw en levering in 2023 van start gaat, kan het wel even duren voordat we de Cybertruck in Nederland te zien is. Volgens onderzoek van Electrek zijn er inmiddels 1,5 miljoen Cybertrucks bij Tesla besteld. Hierdoor zal het merk wel even bezig zijn met het wegwerken van de wachtrij. Om de pre-orders niet veel verder op te laten lopen, haalde de fabrikant de bestelknop weg op bijna alle sites. Enkel de Amerikaanse bestelknop is nog actief.

Absurd snelle Polestar 5 gaat strijd met Porsche Taycan aan

Volgens het onderzoek zal het tot 2026 duren voordat al deze bestelde EV’s zijn uitgeleverd, al heeft Elon Musk gezegd de productie enorm op te schalen. Tesla wil in acht jaar de capaciteit hebben om 20 miljoen voertuigen per jaar te produceren. Wellicht wordt de wachtrij dus sneller weggewerkt dan ingeschat. Toch kunnen we in Nederland rekening houden met het jaar 2024 als vroegste levering van de Tesla Cybertruck.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.